aleksandar ljiljak - grade moj - 2021.

Aleksandar Ljiljak u pjesmi “Grade moj” hoda pustim ulicama Zagreba

“U gradu što tone nikad se više nećemo buditi” – tako govori Aleksandar Ljiljak u novoj pjesmi “Grade moj” u kojoj hoda pustim i napuštenim ulicama grada Zagreba. Ova nedavno objavljena pjesma je i prvi samostalni singl Aleksandra Ljiljka, osnivača projekata – bendova Yammat i Headoneast, a sada je dobila i službeni video spot.


A u njemu Aleksandar Ljiljak hoda pustim zagrebačkim ulicama, oštećenima tijekom velikog potresa. Također, ujedno i aludira na veliku pandemiju koronavirusa koja je zadesila svijet. Svojevrsna je to zagrebačka himna u najtežim trenucima novije povijesti. Ovo je i njegova osobna priča s obzirom da je i sam proživljavao traumu uslijed potresa.

“Imao sam potrebu zavapiti, vrisnuti, isplakati se i doživjeti neku vrstu katarze kroz ovu pjesmu. Godina je započela i završila užasnim događajima koje ne možemo predvidjeti nego im se moramo prilagoditi. U sebi mormao pobijediti strah i konačno odbaciti sav teret trivijalnosti kojeg smo dosad vukli sa sobom. Iskreno vjerujem da iz teške godine koja je za nama izlazimo kao bolji, snažniji, solidarniji i odgovorniji ljudi”, rekao je Aleksandar Ljiljak.

Godina iza nas je teška, ali ono što nam ostaje jest zajedništvo

Tu je i međusobna podrška i među ostalim glazba, taj predivan ljudski izum koji nas prati u svakom trenutku. A Aleksandar Ljiljak, po uzoru na druge velike kantautore naših prostora koji su pjesme posvetili svojim gradovima, također glazbom lebdi iznad svih problema i emocijama grli svoj grad – grad Zagreb.

Ideju, režiju i montažu spota potpisuje Renata Lučić koja je već radila s Aleksandrom na ranijim projektima. Za kamerom je bio Toni Renaud, producent i post producent je Filip Filković, a izvršna producentica Zlata Ceti. S ovom pjesmom Aleksandar Ljiljak predstavit će se po prvi put kao solo umjetnik i na Zagrebačkom festivalu koji je odgođen za proljeće ove godine. A više o Aleksandru doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Video: Aleksandar Ljiljak – Grade moj

Tagged