albina grčić - narodni live session - 2021

Albina Grčić na Narodnom obradila “Mariju Magdalenu” Doris Dragović

Albina Grčić, koja će nas ove godine predstavljati na Eurosongu, otkrila je na Narodnom koju verzije pjesme ćemo najvjerojatnije čuti na pozornici u Rotterdamu, a za slušatelje je pripremila i jednu poslasticu – obradila je pjesmu “Marija Magdalena” s kojom je Doris Dragović nastupila u Izraelu.

Nastup na Eurosongu ostvarenje je sna svakog izvođača, rekla je Albina i navela da se kladionicama ne zamara. Otkrila je i s kojom verzijom pjesme Tick-Tock će najvjerojatnije nastupiti na Eurosongu.

“Vidim da su ljudi dosta podijeljeni. Osobno sam mišljenja da ova atmosfera pjesme bolje zvuči na engleskom, ali mislim da je zapravo dobitna kombinacija – kombinacija jezika. To je verzija koja je šarmirala ljude i mislim da bi bilo najlogičnije da s tim idemo u Rotterdam. Još nismo donijeli službenu odluku, ali najviše razmatramo tu verziju”, odgovorila je Albina Grčić na pitanje jesu li skloniji hrvatskoj ili engleskoj verziji.

“Pokušat ćemo malo pojačati koreografiju, da možda ja budem više uključena u neke koreografske elemente, pokušati podići scenografiju na neki viši nivo. Vidjet ćemo koliko se možemo igrati s nekim specijalnim efektima, ipak je to veća pozornica, veća su očekivanja i konkurencija pa se i mi moramo u skladu s tim ponašati”, rekla je Albina.

Albina Grčić nema tremu, a fokusirana je na pripreme za nastup

Jedan od najboljih plasmana Hrvatske na Eurosongu ostvarila je prije 22 godine Doris Dragović kad je s pjesmom Marija Magdalena osvojila četvrto mjesto. Te 1999. pratili smo njezin nastup u Izraelu, a iste godine rodila se Albina. Prije odlaska u Nizozemsku na Narodnom je pokazala kako Marija Magdalena zvuči u njezinoj izvedbi.

Više informacija o našoj novoj pjevačkoj zvijezdi Albini Grčić doznajte na Wikipediji. Pjesma Eurovizije 2021 (Eurovision Song Contest 2021) bit će 65. po redu izbor za Pjesmu Eurovizije, a održat će se od 18. do 22. svibnja 2021. godine. Nakon otkazivanja Eurosonga 2020., EBU razmatra o prijenosu nekolicine stvari, poput grada domaćina i predstavnika zemalja na izbor 2021 godine.

Albina – Marija Magdalena [narodni LIVE]

Albina – Tick Tock [acoustic] – [narodni LIVE]

Tagged