advent na gradecu - zagreb - 2021.

Advent na Gradecu – posjetite čudesnu šumu od 250 borova i 5 foto pointova

Paljenjem lampica na Gradecu, najljepšoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji, Advent i njegova zimsko-božićna čarolija službeno je započela! Dobro poznato mjesto na Gornjem gradu ovih blagdana pretvorilo se u čudesnu šumu od 250 osvijetljenih borova.

Svake godine najinstagramičniji Advent na Gradecu privlači sve više ljudi. A samom otvorenju pridružio se i velik broj poznatih. tu su bili Anita Dujić, Nevena Rendeli, Daniel Bilić, Lea Mijatović, Ana Maras Harmander, Katarina Madirazza, Tihana Harapin Zalepugin…


Sam Advent otvorili su Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine i Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba. A nakon otvorenja dobra zabava iznad grada mogla je početi!

Ipak, nije samo paljenje lampica privuklo poznata lica – jedna puno veća humana priča stoji iza toga

Advent na Gradecu ima za cilj stvoriti nezaBORavni Božić za 31 obitelj slabijeg imovinskog stanja. Oni će, kao članovi udruge Mali zmaj, na sam Badnjak dobiti okićene jelke, baš one koje su prvo ukrasili poznati gosti i influenceri. A njih će narednih 27 dana moći dekorirati i svi ostali posjetitelji Adventa na platou Gradec. Kuglice, mašnice, orašare, pahuljice ili ukrase iz kućne radinosti svatko može ponijeti od kuće i doći do zone u kojoj se nalaze neokićeni borovi. I tako, iz dana u dan, stvarati najljepša drvca.

Također, oni koji nisu ponijeli dekoraciju za borove, na adventskoj kućici moći će ih kupiti po simboličnoj cijeni. Sav skupljeni prihod od prodaje donirat će se udruzi Mali zmaj, koja radi na poboljšanju kvalitete života siromašne i nezbrinute djece te obitelji.

Advent na Gradecu je dobro poznata gornjogradska adventska lokacija

Ona nudi jako puno sadržaja i razloga za posjet. Prošećite ulicama među 250 borova i otkrijte čak pet foto zona koje su već prvog dana osvojile društvene mreže. Među čak 4.000 kuglica i predivnih ukrasa, prava blagdanska atmosfera zavladala je ovim gornjogradskim događajem. A on iz godine u godinu okuplja sve veći broj domaćih i stranih gostiju.

Advent na Gradecu uistinu ima najljepši pogledom na Grad kao i na Zagrebački kateralu. A na svojim predivno uređenim pozicijama i ove će godine opravdati titulu najljepšeg mjesta za stvaranje najboljih blagdanskih fotografija i uspomena. Idilično uređen atrij Galerije Klovićevi dvori također će ponuditi ponešto za svakoga. Osim prekrasnog mjesta za druženje, provod s obitelji ili romantični izlazak, ona je i oaza okrijepe za gladne i žedne.

Gurmani će moći uživati u adventskim klasicima. A svi ljubitelji tradicionalnog kuhanog vina doći će na svoje, jer kućica u atriju želi podsjetiti na one dobre stare okuse koji vraćaju u djetinjstvo. Na platou Gradec blagdanska euforija je počela! A kad se tome dodaju odlični zimski gastro specijaliteti, najbolje fotografije za Instagram i dobra djela, dobili ste Advent baš po svačijem ukusu. Više informacija doznajte na službenoj Facebook stranici.

Tagged