teatar exit - kraljevstvo moje (za početnike) - 2020

11. Ljetne noći Teatra EXIT – predstava “Kraljevstvo moje (za početnike)” nasmijala publiku do suza

U ovom nezavidnom trenutku koji je zadesio čitav svijet, ljudska potreba za smijehom i pozitivnom energijom, nikada nije bila veća. Kažu da smijeh produljuje život, a ako je zaista tako onda su glumci Sven Šestak, Enes Vejzović i Janko Rakoš definitivno zaslužni za “produljivanje života” publike koja je pogledala premijeru broadwayske uspješnice “Kraljevstvo moje (za početnike)”. Naime, u petak, 24. srpnja 2020. godine, u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT u istoimenom kazalištu, održana predstava specifičnog naziva Kraljevstvo Moje (Za početnike), nastala po tekstu Davida Javerbauma (Čin Božji) ili u originalu An Act of God, koja je praizvedena na Broadwayu u svibnju 2015. godine, gdje se u ulozi Boga našao Jim Parsons, inače poznat po ulozi u iznimno popularnoj i nagrađivanoj seriji The Big Bang Theory.

Riječ je o predstavi koja na komičan način daje odgovore neka najdublja pitanja koja čovječanstvo muče od samog stvaranja. U ovoj urnebesnoj komediji, Bog se umorio od opće poznatih deset Božjih zapovijedi i odlučio ih je ponovno napisati da bi bile kompatibilnije današnjim danima, silazi na zemlju i postavlja nove zapovjedi za 21. stoljeće.

Glumci Sven Šestak, Enes Vejzović i Janko Rakoš maestralno glume uloge Boga, anđela Gabrijela i anđela Mihaela, a za režiju ove hrvatske inačice popularne predstave, zaslužan je Ivan – Goran Vitez.

Hrvatska inačica ove popularne predstave nastala je u produkciji nezavisnog kazališta Ludens Teatra i Teatra EXIT, a svakoga tko ju pogleda podsjetit će na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali. Ukoliko ste propustili sinoćnju premijeru, predstavu obavezno pogledajte 26.08. i 27.08.2020. godine.

O 11. Ljetnim noćima Teatra EXIT

Ovogodišnje XI. Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt održavaju se u dva bloka: od 5. srpnja do 2. kolovoza i od 25. kolovoza do 6. rujna 2020. godine.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT odigrat će sveukupno 45 predstava i 23 različita naslova. S obzirom na novonastale okolnosti dio prvobitno planiranog programa u zatvorenim prostorima Muzeja za umjetnost i obrt preseljen je par stotina metara dalje u Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1, tako da će u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt biti odigrano 28 predstava, u Studiju EXIT 12, u Teatru EXIT 4 te jedna predstava na novoj sceni Akademije dramske umjetnosti F22 jedna predstava.

Ulaznice za predstave na Ljetnim noćima dostupne su online putem ulaznica.hr i na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt (Trg Republike Hrvatske 10). Ne propustite se smijati uvijek, a pogotovo sada kada je najpotrebnije!


  • foto: Luka Pešun

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

1 thought on “11. Ljetne noći Teatra EXIT – predstava “Kraljevstvo moje (za početnike)” nasmijala publiku do suza

Comments are closed.