braniteljski križ, groblje miroševac, zagreb

Groblje Miroševac – jedno od najzelenijih i najljepše uređenih groblja u Hrvatskoj

Groblje Miroševac je novo zagrebačko gradsko groblje kojeg je Grad Zagreb odlučio sagraditi zbog prenapučenosti Mirogoja, prima svojeg prvog stanovnika u studenom 1952. godine.


Danas je Miroševac jedno od najzelenijih i najljepše uređenih groblja u Hrvatskoj, a građen je po nacrtima hortikulturnih arhitekata Silvane i Josipa Seissela, čija je ideja bila je što više sačuvati izvorni oblik okoline.

Ideja hortikulturnih arhitekata Silvane i Josipa Seissela bila je što više sačuvati izvorni oblik okoline, što tada nije u potpunosti izvedeno. Trebale su proći godine da Miroševac stekne današnji epitet jednog od najzelenijih i najljepše uređenih groblja u Hrvatskoj.

Premda sporije, s razvojem groblja, rasle su i zelene površine. Građeni su putevi, stazice, uređen je ulazni prostor, ozelenjen prostor oko mrtvačnice, ukrašena grobna polja crnogoričnim grmljem i stablima, brezama i cvijećem.

Do groblja se može doći autobusnim linijama ZET-a (javnog prijevoza) 206 (Dubrava – Miroševec) i 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) sa autobusnog teminala Dubrava.

Kontakt informacije

• adresa: Mramorni prilaz 53a, 10040 Zagreb
• telefon: +385 1 2851 422


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged