rotary croatia district 1913 - logo 2020

Rotary klub Zagreb Gradec daruje 2000 zaštitnih FFP2 maski hrvatskim bolnicama

Rotary klub Zagreb Gradec poduzeo je humanitarnu akciju u okviru borbe protiv virusa korona koja je rezultirala darivanjem 2000 FFP2 zaštitnih maski hrvatskim bolnicama. Rotary klub Zagreb Gradec u akciju je krenuo prije mjesec dana predviđajući na temelju savjeta nekoliko svojih članova iz redova zdravstvenih radnika kako će znatno narasti potreba za certificiranom zaštitnom opremom visoke kakvoće. Kako se u Hrvatskoj takve maske (FFP2 i FFP3) još ne proizvode, a jedino one jamče zdravstvenim djelatnicima visoku razinu zaštite, rotarijanci su morali posegnuti za uvozom. Klupskom su akcijom prikupljena sredstva kojima se nabavilo i uvezlo iz Kine 2000 FFP2 zaštitnih maski u vrijednosti od 82.500 kuna. Tisuću maski namijenjeno je bolnicama u Zadru i Biogradu, a po preostalih 500 ide u zagrebačke bolnice Fran Mihaljević i KB Dubrava.

“Ponosni smo na akciju koja je u otežanim logističkim i transportnim uvjetima uspješno privedena kraju. Nadamo se kako će i ovaj naš prilog zajedničkim naporima pomoći u prevladavanju ove globalne pošasti”, poručili su iz Rotary kluba Zagreb Gradec.

O Rotary klubu Zagreb Gradec (Rotary distrikt 1913)

Rotary klub Zagreb Gradec drugi je klub u Zagrebu, a osnovan je u studenom 1999. U svojoj dvadesetgodišnjoj humanitarnoj djelatnosti organizirao je velik broj zapaženih akcija u kojima se značajno pomagalo kako našoj lokalnoj sredini, tako i drugim dijelovima Republike Hrvatske.

Trajna djelatnost Kluba je potpora darovitim učenicima i studentima, a valja istaknuti i druge velike akcije, kao što su razminiranje Hrvatske (koncert dalmatinskih klapa s Gibonnijem, Tedijem Spalatom i Meri Cetinić u Lisinskom), višegodišnja pomoć bolnici u Bistri (Severinin koncert), donacija opreme bolnici u Klaićevoj, avangardno uvođenje obojenih biciklističkih staza u Zagrebu, pomoć djeci s Downovim sindromom (Vannin koncert)…

Vjeruju kako su kao zajednica slobodnih ljudi okupljenih vlastitom voljom te svojim dvadesetogodišnjim djelovanjem u mnogome pridonijeli ne samo široj zajednici, već i razvoju civilnoga, a zapravo civiliziranoga, društva u Republici Hrvatskoj.

Hrvatski Rotary disktrikt 1913 također koordinira više akcija svojih klubova, a pokrenute su i zajednička distriktne akcije – kratkotrajna (donacija zaštitne opreme) i dugotrajna (nabava termo-kamera za bolnice).

Više informacija možete doznati na web stranici rotary.hr.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -