liječnici klinike dr. fran mihaljevic - donacija porsche croatia - 2020

Tvrtka Porsche Croatia donirala 300 tisuća kuna Klinici za infektivne bolesti

Pandemija korona virusa predstavlja izazov ne samo za tvrtke, nego i za društvo u cjelini. Pogodila je svaku industriju pa je tako zaustavila i proizvodnju i prodaju automobila. Iako proizvodne trake ne proizvode auto dijelove, tvornice i visoka tehnologija auto industrije Volkswagen grupe našle su svoju primjenu u proizvodnji medicinske i zaštitne opreme, nužno potrebne u borbi protiv virusa COVID-19. Osim stavljanja na raspolaganje proizvodnih kapaciteta i visoko specijaliziranog know-howa na svim tržištima, solidarnost zaposlenika Volkswagen grupe doprinosi rješavanju širenja ove zaraze. Međunarodnim naporima Volkswagen grupe pridružila se i tvrtka Porsche Croatia svojom donacijom u iznosu od 300.000 kuna Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dajući svoj doprinos u sprječavanju daljnjeg širenja zarazne bolesti i spašavanju ljudskih života.

“Svi se nalazimo u dosad neviđenoj situaciji i jedino što možemo je svatko na svoj način pomoći što bržem rješavanju ove krize. Naše kompanije na europskim tržištima vrlo aktivno, svojom proizvodnjom i naporima zaposlenika, doprinose olakšavanju ove situacije, a mi smo se u Porsche Croatia pridružili tim međunarodnim naporima donacijom novčanih sredstava Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Nužno je da odgovornim ponašanjem svatko od nas na osobnoj razini doprinese trudu svih zdravstvenih djelatnika u ovoj borbi. Ali jednako je važno da i novo vrijeme ispred nas, nakon ove ugroze, dočekamo spremni za nova poslovanja i otvorenih vrata za sve naše zaposlenike, kupce i partnere”, rekao je Ivo Ivančević, član uprave tvrtke Porsche Croatia.

“Od srca se zahvaljujemo tvrtki Porsche Croatia na hvalevrijednoj donaciji koja će nam pomoći u borbi protiv koronavirusa te brigu oko svih oboljelih od COVIDA-19”, rekao je Marko Kutleša, pročelnik zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju klinike za Infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Osim pomoći onima koji nose najveći teret borbe protiv virusa, Porsche Croatia smatra da kao društveno odgovorna tvrtka može dati doprinos i osnaživanjem poruke ostani doma kroz svoje poslovne aktivnosti. Stoga je tvrtka Porsche Croatia omogućila beskontaktnu kupovinu za sve svoje marke, uključujući Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda i Volkswagen Gospodarska vozila. Na novoj web stranici siguranizbor.hr moći će te iz udobnosti svog naslonjača i sigurnog okruženja vašeg doma provjeriti ponudu vozila za sve marke uz znatne uštede. Nakon odabira i beskontaktnog plaćanja vaše novo vozilo moći ćete preuzeti u svim ovlaštenim Porsche Croatia servisnim centrima uz strogo pridržavanja svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite.

Aktivnosti tvrtke Porsche Croatia u Hrvatskoj samo su dio širih međunarodnih doprinosa Volkswagen grupe odgovoru na pandemiju koronavirusa. Volkswagen Grupa je započela s proizvodnjom zaštitnih maski za lice pomoću 3D printera, kao dio međunarodne inicijative koja uključuje 250 tvrtki. Tvornice Audia, Bentleya, Bugattija, Porschea i brojnih drugih marki Grupe, kao i centri u Wolfsburgu i Ingolstadtu na više od pedeset 3D printera proizvode ovu neophodnu zaštitnu opremu kao odgovor na apel i hitnu potrebu španjolske vlade.

Grupa je već donirala nekoliko stotina tisuća medicinskih zaštitnih maski za zdravstveni sustav u Njemačkoj, a sada će te napore pojačati novom donacijom zaštitne opreme za njemačke bolnice u ukupnoj vrijednosti od 40 milijuna eura.

Proizvodna linija modela SEAT Leon u tvornici Martorell trenutno proizvodi automatizirane respiratore koji pomažu u borbi protiv COVIDA-19. Marka SEAT trenutačno također radi na analizi održivosti drugih projekata koji će se najaviti nakon što prođu sve potrebne zdravstvene provjere te nakon što njihovo pokretanje odobre nadležna tijela. Uz sve navedeno, Audi AG je donirao više od 600 tisuća eura njemačkim bolnicama u Ingolstadtu i Neckarsulmu.

Iako svi zaposlenici Grupe ulažu znatne napore kako bi se zadržala proizvodnja, veliki dio njih, kao i brojni zaposlenici diljem svijeta, odgovorno je ostao kod kuće. Audi će za sve u takvoj poziciji 14. travnja 2020. godine organizirati online koncert istaknute violinistice Lise Batiashvili uz poznate glazbenike Maximiliana Hornunga, François Leleux, Sarah Christian i Janoa Lisboa.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged