volonterska akcija "super susjed" 2020

EXIT i Sea Star pozivaju sve da pomognu sugrađanima u akciji Super Susjed!

“Ni vremena nisu tako bed, kad pokuca Super Susjed”, uvodne su riječi videa kojim EXIT i Sea Star festivali pozivaju mlade da se aktivno uključe u pomaganje sugrađanima.

U ova teška vremena kada nas je sve pogodila pandemija korona virusa, a na širem području grada Zagreba i katastrofalan potres, volontiranje se ponovo pokazalo kao jedna od najnužnijih ljudskih potreba i osobina. EXIT i Sea Star odlučili su da umjesto promocije festivala, koja je u ovom trenutku obično najintezivnija, svoje snage usmjere na kampanju Super Susjed i tako pomognu volonterskim udrugama i inicijativama, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini u Hrvatskoj.

Super Susjed će na jednom mjestu okupljati informacije vezane uz volontiranje, gdje se i kako prijaviti te pratiti sve hvalevrijedne volonterske akcije i prijedloge.

Mnogim našim sugrađanima pomoć u obavljanju osnovnih životnih potreba postala je od krucijalne važnosti i u Hrvatskoj je potrebno što više volontera koji bi starijim sugrađanima pomogli odlaskom u trgovine, po lijekove, ili pak šetajući njihove kućne ljubimce i odnoseći smeće.

U Zagrebu je situacija i dodatno teža jer su tu i oni sugrađani kojima je potres trajno ili privremeno oštetio kuće i stanove. Gdje pronaći udrugu za volontiranje, kako se uključiti, koliko je volontiranje važno i kako u ovim teškim vremenima možemo pomoći onima kojima je to najvažnije reći će upravo Super Susjed – na svojim kanalima na Facebooku i Instagramu.

Sve objave volontera koje u opisu budu imale hashtag #SuperSusjed bit će promovirane putem društvenih mreža Sea Star Festivala te putem profila Super Susjed na društvenim mrežama, na kojem će uvijek biti više informacija i pozitivnih primjera. Pozivaju se svi da pošalju fotografije s ovakvih akcija kako bi se uključilo što više građana koji će pomagati onima kojima je to najpotrebnije. Također, na ovaj način se mogu i razmjenjivati iskustva s terena, kako bi drugima koji se uključuju u ovu akciju, bilo lakše da se snađu kada su u pitanju socijalna distanca, dezinfekcija i operativno funkcioniranje.

Exit Festival kao društveni projekt već 20 godina promovira iskrene ljudske vrijednosti, navješćuje pozitivne društvene promjene i djeluje u svrhu prenošenja ljubavi i slobode u cijelom svijetu kroz razne humanitarne, obrazovne i kulturne događaje.

Sea Star, kao Exitov sestrinski festival, već četvrtu godinu za redom ide istim stopama. S jednakim ciljem je nastao i Super Susjed, brat po akciji Super Komše koji od već drugi tjedan uspješno radi na području Srbije i daje dobre rezultate sa velikim odzivom mladih. Kada je najteže, uvijek imamo priliku ujediniti se i napraviti nešto za dobrobit svih oko nas, a svako može postati Super Susjed.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

2 thoughts on “EXIT i Sea Star pozivaju sve da pomognu sugrađanima u akciji Super Susjed!

Comments are closed.