zvonko bogdan i 7 tamburaša / velika gorica 2020

Zvonko Bogdan, majstor starogradskih pjesama, nastupa u Velikoj Gorici

Zvonko Bogdan, skladatelj i interpretator iz vojvođanske ravnice, čuvar tradicije svojih predaka i bunjevačkih običaja dolazi u Veliku Goricu!

Povodom 60 godina Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, ovaj majstor starogradskih pjesama, u srijedu, 12. veljače 2020. godine u 19:30 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica (Rakarska ulica 19), održat će koncert za pamćenje.

Sve lijepe i sjetne nostalgične trenutke nitko ne može bolje dočarati nego ovaj glazbenik. Uz pomoć svojih sedam tamburaša velikogoričku će publiku provesti izvedbom narodnih pjesama od Konavala do Zagore, od Zagorja do Karpata, od Visokih Tatra do uzburkanog Balkana.

Osam tamburaša s Petrovaradina, Ej salaši na sjeveru Bačke, Bunjevačko prelo, Markova čežnja, Fijaker stari, Kraj jezera i mnoge druge pjesme i dalje čuva za sve generacije kako se ne bi zaboravili ljudi koji su prije stotinu i više godina stihovima čuvali ravnicu i na njoj ostavljali dušu.

Zvonko Bogdan svoj je život posvetio glazbi. Više od 50 godina umjetničkog rada, stotine pjesama, albuma, nagrada i priznanja krase panonskog kralja starogradskih pjesama, romansi i sevdalinki.

Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana su u prodaji od 27. siječnja 2020. na blagajni Učilišta. Cijene ulaznice iznose 80 kuna za tribina te 100 za parket.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -