zion train | dva osam zagreb | 13.04.2024.

Zion Train, dub pioniri, nastupaju u klubu Dva osam u subotu, 13. travnja 2024. godine

Dub pioniri Zion Train po prvi put nastupaju u klubu Dva osam u subotu, 13. travnja 2024. godine. Nastup ovih prekaljenih vladara pozornica sa sound systemima i velikih festivala u manjem klubu, događaj je koji itekako treba doživjeti. Naime, Zion Train jedan je od najunikatnijih i najzabavnijih live dub izvođača na planetu. Njihova upotreba dinamičnog dub miksanja dok na pozornici nastupaju uz akustične instrumente i izuzetne vokale čine Zion Train jedinstvenim bendom.

Ovaj iznimno plodan bend nedavno je objavio i novi EP Remixes, dok je njihov posljednji album Dissident Sound iz srpnja 2023. itekako još aktualan. U osvježenoj postavi za žive nastupe kao glavna vokalistica nastupa Cara Jane Murphy, koja je svojim glasom i pojavom oduševila i posjetitelje 21. Seasplash Festivala. A podršku Zion Trainu na zagrebačkom koncertu pružaju Dubolik i Dino Barabadub.

Dubolik aka Jadranko Kereković svirao je gitaru u hc punk bendu Radikalna promjena, a 2002. godine sudjeluje u stvaranju Radikal Dub Kolektiva. Kasnije s Vanjom pokreće dub projekt imena Dubble, a uz to bavi se miksanjem i produkcijom glazbe. Dino Barabadub dolazi iz Zagreba, a on je dub selektor i operater Baraba Dub Sounda. Njegov glazbeni odabir nisu “dub šlageri”, nego samo nepoznati roots dub riddimi za koje još niste čuli. I dodajmo, najslađi su razlog dolaska na plesnjak! Ulaznice su u pretprodaji po 15, dok će na dan koncerta na ulazu u klub Dva Osam koštati 20 eura. Više o Zion Trainu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Zion Train ft. Dubdadda, Raiz, Nish Wadada, Paolo Baldini & Paolo Polcari | live @ lion stage | 2018.

Tagged