abop zagreb 2019

Zagrebačka grupa ABOP održat će promociju novog albuma u klubu Boogaloo

Zagrebačka grupa ABOP održat će 18. siječnja 2020. godine u klubu Boogaloo koncertnu promociju novog albuma naziva “Delta”. Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan audiovizualni spektakl svjetskog kalibra.

ABOP – Right Now

Tri godine od prvog EP izdanja, ABOP konačno donosi svoj prvi LP Delta. A stranu vinila otvara De Laurentiis posvećena talijanskom filmskom producentu Dinu De Laurentiisu (poznatom po filmovima Flash Gordon i Dina – pješčana planeta). Na nju se naslanja epska synth himna Straight Flow. B strana ploče sadrži najavni singl Right Now čiji je animirani stop-motion video snimljen u režiji Katrin Novaković i uz pomoć bendovog light dizajnera Andrije Santre (Bamwise).

Album zaokružuju i prve studijske snimke pjesama The Flash of Golden Fire i Mind Manifest koje je publika već imala prilike čuti uživo na festivalima diljem regije i po mnogim europskim klubovima u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj gdje su dočekani kao izuzetna klupska atrakcija.

Na albumu su korišteni neizostavni Rolandov TB-303, Future Retro 777 i Access Virus TI. Bubnjeve je snimao ABOP-ov inženjer zvuka Igor Ivanković (Bamwise). Bas gitaru i sintisajzere snimao je Ivan Božanić, a kompletan album mixao je i masterirao hrvatski techno pionir Petar Dundov. Vizualni identitet i dizajn omota potpisuje Ante Zvonimir Stamać.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Nirvana tribute predvođen karizmatičnim Jonom O’Connorom dolazi u Boogaloo

Album za kojim je javnost već pokazala značajan interes, dostupan je za prednarudžbe po povoljnijim cijenama na službenim internet stranicama izdavačke kuće PDV. Osim digitalnog, CD i klasičnog vinil izdanja, raspoloživ je i u limitiranoj Transparent Blue seriji.

Službeni izlazak albuma je 30. studenog za kada je najavljen i Record release party u zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik, a moći će se pratiti i putem live streaminga od 19 do 21 sat. Premijerno preslušavanje albuma Delta, intervju s bendom te kratki live act ELEVEN-a, novog projekta ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića, idealno su zagrijavanje za veliki koncert u klubu Boogaloo 18. siječnja.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, a na dan koncerta po 80.

O grupi ABOP

ABOP čine vrhunski i dokazani glazbenici s domaće scene – bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintisajzerima.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Izložba “Gramina Hungarica de Degen ili što bismo bez trave” u Prirodoslovnom muzeju

Snažno oslanjanje na mantrično odsvirane repeticije bubnjeva, uz sampleove i melodijske linije inspirirane acid houseom i technom, pretvaraju doživljaj ABOP-a u jedinstveno iskustvo, nerijetko bacajući publiku u pravi plesni delirij.

……………………………………………….

  • foto: Konrad Lovrenčić
Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -