abop zagreb 2019

Zagrebačka grupa ABOP održat će promociju novog albuma u klubu Boogaloo

Zagrebačka grupa ABOP održat će 18. siječnja 2020. godine u klubu Boogaloo koncertnu promociju novog albuma naziva “Delta”. Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan audiovizualni spektakl svjetskog kalibra.

Tri godine od prvog EP izdanja, ABOP konačno donosi svoj prvi LP Delta. A stranu vinila otvara De Laurentiis posvećena talijanskom filmskom producentu Dinu De Laurentiisu (poznatom po filmovima Flash Gordon i Dina – pješčana planeta). Na nju se naslanja epska synth himna Straight Flow. B strana ploče sadrži najavni singl Right Now čiji je animirani stop – motion video snimljen u režiji Katrin Novaković i uz pomoć bendovog light dizajnera Andrije Santre (Bamwise).

Album zaokružuju i prve studijske snimke pjesama The Flash of Golden Fire i Mind Manifest koje je publika već imala prilike čuti uživo na festivalima diljem regije i po mnogim europskim klubovima u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Češkoj i Bugarskoj gdje su dočekani kao izuzetna klupska atrakcija.

Na albumu su korišteni neizostavni Rolandov TB-303, Future Retro 777 i Access Virus TI. Bubnjeve je snimao ABOP-ov inženjer zvuka Igor Ivanković (Bamwise). Bas gitaru i sintisajzere snimao je Ivan Božanić, a kompletan album mixao je i masterirao hrvatski techno pionir Petar Dundov. Vizualni identitet i dizajn omota potpisuje Ante Zvonimir Stamać.

Album za kojim je javnost već pokazala značajan interes, dostupan je za prednarudžbe po povoljnijim cijenama na službenim internet stranicama izdavačke kuće PDV. Osim digitalnog, CD i klasičnog vinil izdanja, raspoloživ je i u limitiranoj Transparent Blue seriji.

Službeni izlazak albuma je 30. studenog za kada je najavljen i Record release party u zagrebačkom konceptualnom prostoru Pločnik, a moći će se pratiti i putem live streaminga od 19 do 21 sat. Premijerno preslušavanje albuma Delta, intervju s bendom te kratki live act ELEVEN-a, novog projekta ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića, idealno su zagrijavanje za veliki koncert u klubu Boogaloo 18. siječnja.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna, a na dan koncerta po 80.

O grupi ABOP

ABOP čine vrhunski i dokazani glazbenici s domaće scene – bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintisajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintisajzerima.

Snažno oslanjanje na mantrično odsvirane repeticije bubnjeva, uz sampleove i melodijske linije inspirirane acid houseom i technom, pretvaraju doživljaj ABOP-a u jedinstveno iskustvo, nerijetko bacajući publiku u pravi plesni delirij.


  • foto: Konrad Lovrenčić

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -