porazium | 2024.

Porazium, zagrebački death metal bend, dat će podršku Suffocationu u Močvari u ponedjeljak, 29. srpnja 2024. godine!

Domaće snage znane kao Porazium otvorit će svojim drčnim i bezobraznim death metalom koncertnu večer benda Suffocation. A podsjetimo, giganti ovog žanra se nakon više od četiri godine vraćaju u Močvaru! Točnije, koncert ova dva death metal benda će se održati u ponedjeljak, 29. srpnja 2024. godine. Vrata kluba se otvaraju u 19, a svirka počinje u 20 sati. I dodajmo, ulaznice možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od 28 eura. A na dan koncerta, ako koja ostane, ulaznice će koštati 32 eura.

Porazium je zagrebački death metal bend nastao 2018. godine. Svojim albumom prvijencem Bigger the Care – Bigger the Hate predstavili su se hrvatskoj publici u stilu malo prljavijeg i bezobraznijeg zvuka. Naime, oni su i sami štovatelji starijih metal nota te su svoje glazbene želje iz dječačkih dana prekalili u glazbu koju su do sada, veteranski, prezentirali mnoštvu hrvatske publike.

Dodajmo da 2023. godine bend izdaje album na kazeti preko labela Black Steel Worship, dok je za CD izdanje zaslužna izdavačka kuća Miner Recordings. A Porazium trenutno snima novi album kojeg opisuju kao logičan nastavak prvog. Cijelu tu priču krasi energija koju prenose u live nastupima, a u to ćete se moći uvjeriti u Močvari ovom prilikom. Sve što vas dodatno zanima o ovom zagrebačkom death metal bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Glavna zvijezda ove death metal večeri u Močvari je bend Suffocation

Ovi pioniri death metala osnovani su prije 36 godina u Centereachu u saveznoj državi New York. Pažnju na sebe skrenuli su 1991. godine prvijencem Effigy of the Forgotten koji je odmah postao klasik žanra. Nakon toga Suffocation je obavio još osam studijskih albuma, od kojih je najaktualniji Hymns From The Apocrypha koji je svjetlo dana ugledao u studenom prošle, 2023. godine, a na kojem će biti snažan naglasak ovom prilikom u Močvari. Na njemu se nalazi i spot Seraphim Enslavement, njihov posljednji videospot kojeg je režirao Tom Flynn. Vrijedi istaknuti i da se na pjesmi Ignorant Deprivation dogodila lijepa suradnja. Naime, vokal je Frank Mullen, jedan od osnivača benda, a stihove je napisao Mike Smith, bivši bubnjar benda.

Za svoje uzore u ranoj fazi benda naveli su Napalm Death i Sepulturu, dok se njihov svirački trademark, breakdownovi, smatra jednim od kamena temeljaca cijelog novog podžanra – death corea. Članovi benda su lead gitarist Terrance Hobbs, basist Derek Boyer, ritam gitarist Charlie Errigo, bubnjar Eric Morotti i vokal Ricky Myers koji je stalni član benda od 2019. godine, a inače je vokal u američkom death metal bendu Disgorge. Sve u svemu sprema se lijepa fešta u Močvari, baš kao i prošli put. Grehota bi bila propustiti je. Više o death metal bendu Suffocation doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Porazium – At war with yourself | Suffocation – Seraphim enslavement

Tagged