14th zagreb international blues festival 2023

Zagreb International Blues Festival 2023 – četiri festivalska dana na tri zagrebačke lokacije uz sedam vrhunskih blues izvođača!

U zagrebačke klubove po 14. put dolazi Zagreb International Blues Festival! Tako će od 11. do 14. travnja 2023. godine, u četiri festivalska dana i to na tri zagrebačke lokacije nastupiti ukupno sedam vrhunskih blues izvođača! Festival, kao i svake godine, počinje u utorak i to tradicionalnom svirkom “Blues for you – Tribute to Buha”, koja je posvećena osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom, Draženu Buhinu Buhi.


Nakon tog koncerta, koji će se održati u utorak, 11. travnja u klubu Hard Place, nastupit će bendovi Ben Dover i Blues Point koji će dovesti i svoje goste. Zagreb International Blues Festival drugog dana festivala već tradicionalno približava blues glazbu mladima kroz program Blues in the School. Tako će ove, 2023. godine, u srijedu, 12. travnja, HBS u suradnji s udrugom Suncokret – OLJIN održati blues radionicu Blues in the School.

I to sve u sklopu petodnevnog projekta za potencijalno darovitu djecu e-kreativac. Dodajmo da su ovogodišnje teme film, kultura i emocije. Nadarena zagrebačka djeca će imati priliku slušati nastup iskusnih blues majstora Zorana Haraminčića i Davora Bunčića. I uz to, dobit će predavanje o povijesti bluesa.

Zagreb International Blues Festival predstavlja goste iz Londona – Five points gang

U četvrtak, 13. travnja, na glavnoj večeri festivala u klubu Hard Place, svoj nastup održat će fenomenalni novi blues rock bend iz Londona Five points gang. Dodajmo, ovaj bend je na sceni tek nekoliko godina, a već ih hvale i publika i kritika. Njihov prvi album Wanted donio im je mnogobrojne sjajne kritike te promocije na svim relevantnim britanskim medijima. A uslijedilo je i preko stotinu koncerata i nastupa na velikim festivalima. I upravo to je ono što Five points gang rade najbolje. Njihovi koncerti su puni energije i sjajne i glasne svirke! Više o tom nastupu doznajte ovdje.

Kad ste zadnji put vidjeli blues bend koji skače po bini, penje se po pojačalima i skida se do pojasa? Svakim svojim nastupom poput energetske bombe privuku sve prisutne i uvuku ih u svoj svijet blues rocka. Tako oni već nakon jednog koncerta pridobiju vjerne fanove! Ne možete vjerovati koliko energije i dobrog zvuka ova trojka donese na binu. Zvuči kao početak dobrog vica – dođu Velšanin, Francuz i Brazilac u klub i … razvale ga! A kritika o njihovim pjesmama govori: “Kada čujete njihovu pjesmu na radiju, sigurni ste da se radi o nekom klasiku jednog od Vaših omiljenih bandova. Samo se ne možete sjetiti kojega.” Kao zagrijavanje za ovaj sjajan bend zasvirat će Teo Aničić. Ulaznice po cijeni od 5 eura nabavite u pretprodaji putem sistema Entrio ili na ulazu u klub po cijeni od 6 eura.

U petak, 14. travnja, na završnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Booze & Blues nastupit će Mungos Brothers Blues Band, veterani hrvatskog bluesa iz Velike Gorice. A uz njih će svirati i duo Blues ostatak koji čine veterani ZG bluesa Zoran Haraminčić i Damir Horvatiček. Napomenimo da je ulaz na sve dane festivala, osim u četvrtka, 13. travnja, slobodan. Hrvatske blues snage, Dobri duh rock’n’rolla i Spona Vas pozivaju na 14th Zagreb International Blues Festival. Četiri dana dobre zabave uz vrhunski blues! Više o ovom blues festivalu doznajte na mrežnim stranicama na adresi hrvatskebluessnage.hr.

VIDEO: Five points gang – The change in me / live at Joe Joe Jims in Birmingham

Tagged