18. Zagreb Film Festival - ZFF 2020

Zagreb Film Festival 2020 se zbog koronavirusa u cijelosti održava online

U svjetlu stalnog porasta broja novozaraženih koronavirusom te s ciljem očuvanja zdravlja publike i festivalske ekipe, Zagreb Film Festival svoje će osamnaesto izdanje u potpunosti održati online. Tako ovogodišnji ZFF možete pratiti na platformama kinoeuropa.hr te croatian.film.

Pripremajući ovogodišnje izdanje festivala, organizatori su sami za sebe napisali nekoliko različitih scenarija. Oni su se “poput nekog stalno nezadovoljnog redatelja svaki dan mijenjali. Dopunjavali su se i prilagođavali novonastaloj epidemiološkoj situaciji, preslagujući sliku festivala u raznim kombinacijama online i offline varijanti. A sve kako bi kao pravi ljubitelji filmske umjetnosti prikazali filmove tamo gdje pripadaju – na velikim platnima”.


“Suočavali smo se s velikim brojem izazova od samog početka svog djelovanja. Ovaj je dosad možda najveći. No ja čvrsto vjerujem da ćemo već sljedeće godine ponovno slaviti film kako on to zaslužuje – uz prisustvo autora, fizički blizu jedni drugima, uz razgovor i pokoju zabavu”, rekao je Boris T. Matić, direktor Zagreb Film Festivala.

18. Zagreb Film Festival održat će se prema ranije najavljenim datumima – od 8. do 15. studenog 2020.

Filmovi iz Glavnog programa – dugometražne te kratkometražne konkurencije i programa Ponovno s nama te iz popratnih programa Velikih 5 i Festivali pod reflektorom bit će prikazani na platformi kinoeuropa.hr. Natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice možete gledati na platformi croatian.film. Online će se održati i program INDUSTRIJA, namijenjen filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti.

U glavnom programu dugometražnog filma ove godine gledat ćemo već otkrivene naslove. Tu je laureat Venecije, srpski film Oaza u režiji Ivana Ikića te poljski film Influencerica, zanimljivu studiju karaktera superuspješne fitness – motivatorice u režiji Magnusa von Horna. Program Ponovno s nama među ostalima donosi nove filmove Rúnara Rúnarssona (Jeka) i Radua Judea (Velika slova), a Velikih 5 ostvarenja iz najvećih europskih kinematografija. Tu su novi filmovi Christiana Petzolda (Undine), Gabrielea Muccina (Najljepše godine) i Rodriga Sorogoyena (Madre). Kompletan natjecateljski i popratni program 18. Zagreb Film Festivala bit će objavljen u utorak, 3. studenog 2020. godine, a više informacija o festivalu dostupno je na mrežnim stranicama organizatora na adresi zff.hr.

Video: Trailer za film Madre

Tagged