ilički šušur 2020 - projekt ilica: q`art

Umjetnost voli građane: Projekt Ilica: Q’Art oživljava Ilicu i u rujanskom izdanju

Projekt Ilica: Q’Art ponovo će oživjeti Ilicu i u svom rujanskom izdanju. Uz partnere projekta: kazalište Gavella, Akademiju likovnih umjetnosti i HDLU građane želi privući u samo ranjeno srce grada, kako bi, unatoč svim krizama i nedaćama koje su snašle grad i njegove ljude, pokazao da zajednica živi i kad je najteže i potaknuo ljude na solidarnost, ali i na promišljanje i aktivaciju u smjeru boljeg i kvalitetnijeg života u Zagrebu.

13. rujna 2020. godine od 10 do 15 sati zaustavit će se tramvajski promet kako bi građani mogli uživati u iličkom šušuru. Želite popiti kavu ili hladno pivo na iličkim tračnicama ili prošetati od Frankopanske do Primorske i zaviriti u ponudu brojnih kreativaca koji će predstaviti svojih unikatnih ruku djela? Ili možda želite uživati u različitim performansima te u bogatom glazbenom programu na čak šest lokacija?

Sve to moći ćete doživjeti u Ilici u nedjelju, a već u subotu, 12. rujna, dio programa će se održati u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti gdje će tijekom oba dana biti organizirane brojne kreativne radionice za najmlađe od 10:30 do 16 sati, a na istoj lokaciji, također u subotu i nedjelju od 20 sati Gavella će premijerno u Zagrebu izvesti predstavu Višnjik.

Uz bogat program i ovo izdanje Projekta Ilica: Q’Art ima i humanitarnu notu pod nazivom ART voli ART, u okviru koje će se prikupljati sredstva za obnovu kulturnih institucija oštećenih u potresu.

Bend Milk s Majom Rivić, Sonic Diptych i Oridano Gypsy Jazz Band samo su neki od vrhunskih jazz izvođača zaduženi za glazbeni dio programa, a plesači svih uzrasta moći će uživati u plesnim izvedbama Larise Lipovac te Hoop ‘n’ Flow ekipe.

Sve maske su pale naziv je sasvim posebnog koncepta – second hand modne revije koja će se realizirati uz podršku Tekstilno – tehnološkog fakulteta, Zagrebačkog holdinga i Adidasa, a “iličkom modnom pistom” 13. rujna u 13 sati prošetat će brojna poznata lica.

Tu je i Muzej za umjetnost i obrt koji se ove godine odlučio za sudjelovanje u jesenskom izdanju Projekta: Ilica: Q’ART, i to u nedjelju, 13. rujna, od 8 do 16 sati. Muzej će se nalaziti na poziciji broj 15, odnosno na sredini između Frankopanske i Primorske ulice. MUO će svojim predstavljanjem podsjetiti na obilježavanje 140. godišnjice svojeg postojanja, novi vizualni identitet te organizirati prigodnu prodaju publikacija i suvenira.

Autori Projekta Ilica: Q’art su umjetnici Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović. Umjetnički projekt je u Ilici započeo 2000. godin kao Community Art, a od 2017. god. poprima format velikog događanja na Ilici koje uključuje brojne sudionike kako bi zorno prikazao svoj izrazito participativni model promišljanja održivog razvoja i budućnosti u urbanoj zajednici.

Regulacija tramvajskog prometa

U nedjelju, 13. rujna 2020. godine, u vremenu od 8 do 16.30 sati, zbog održavanja festivala Projekt llica: Q`art, sav promet llicom bit će obustavljen između Medulićeve i Primorske ulice te će tramvajske linije 6 i 11 prometovati obilazno u oba smjera preko Ulice Republike Austrije, Jagićeve, Jukićeve, Savske ceste i Frankopanske na llicu i dalje redovnim trasama.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged