ljetni kamp - u muzejskom hladu 1 - etnografski muzej 2020

U muzejskom hladu – ljetni kampovi za djecu u organizaciji Etnografskog muzeja

Etnografski muzej i ove godine u vrijeme školskih praznika organizira ljetne kampove za djecu pod nazivom U muzejskom hladu. U sklopu kampa održat će se niz kreativnih radionica, zabavnih igara, a djeca će imati priliku postati kustosi, naučiti puno toga o muzeju i vidjeti skrivena mjesta muzeja u koja posjetitelji ne mogu ući. Prvi kamp će se održati od 30. lipnja do 3. srpnja i drugi od 7. srpnja do 10. srpnja 2020. godine.Svaki kamp nudi različiti program, a kampovi su namijenjeni za djecu od 7 do 12 godina.

Cijena programa je 100 kuna (po kampu i djetetu) i uključuje ulaznicu u muzej, vodstvo kroz stalni postav izvaneuropskih kultura i izložbu Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave te sav potreban materijal za radionice.

Program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju na: edukacija@emz.hr.

Kontakt osobe za detaljnije informacije o programima su Silvia Vrsalović (muzejska pedagoginja – 091 2676 501) i Željka Jelavić (voditeljica muzejske edukacije EMZ-a – 099 267 6559).

Više o programu

Prvi kamp U muzejskom hladu I održat će se od 30. lipnja do 3. srpnja od 11 do 13 sati.

U radionicama će se oslikavati platnene torbe, ukrašavati papirnati šeširi, izrađivati slike koristeći tehniku prišivanja gumbima. Saznat ćete kakve sve predmete Etnografski muzej čuva u svojim depoima i tko su ljudi koji se za njih brinu. Na jedan dan postat ćete kustosi i vidjeti skrivena mjesta u koja posjetitelji ne mogu ući.

Drugi kamp U muzejskom hladu II održat će se od 7. srpnja do 10. srpnja od 11 do 13 sati.

Naučit ćete filcati i izrađivati broševe ili privjeske od filca, zaigrati igru Čiji je ovo šešir?, svirati djembe bubnjeve, izrađivati glinene maske te tako otputovati u daleku Afriku.

ljetni kamp - u muzejskom hladu 2 - etnografski muzej 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - -

1 thought on “U muzejskom hladu – ljetni kampovi za djecu u organizaciji Etnografskog muzeja

Comments are closed.