traži se novi suprug | željko koenigsknecht & anita matić delić | 2020.

Traži se novi suprug, kazališna predstava autora Mire Gavrana, izvodi se u Kerempuhu po jubilarni stoti put i to u nedjelju, 12. siječnja 2020. godine

Predstava Mire Gavrana “Traži se novi suprug” Satiričkog kazališta Kerempuh, u režiji Željka Königsknechta, a koji je ovom komedijom proslavio 35. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja u Kerempuhu, obilježit će u nedjelju, 12. siječnja 2020. godine, svoju jubilarnu 100. izvedbu. Jedna od najpopularnijih Kerempuhovih predstava, koju je od premijerne izvedbe 21. siječnja 2017. do danas pogledalo preko 32.000 gledatelja na matičnoj sceni te više od 5.000 gledatelja na gostovanjima i festivalima diljem Hrvatske i susjednih zemalja, nakon čak tri godine izvođenja i dalje puni dvorane. I dodajmo, svakog puta je praćena iskrenim smijehom i ovacijama publike.

Traži se novi suprug neobični je spoj komedije karaktera i komedije situacije. A ona ujedno pruža i brojne mogućnosti glumcima za stvaranje atraktivnih likova. Središnji je lik udovica koja odluči pomoću tarot karata i novinskog oglasa pronaći novog muža. A on bi trebao zadovoljiti idealne, dakle, nemoguće kriterije. Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva. Njega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti jedan gori od drugog.

Miro Gavran u djelu Traži se novi suprug s izrazitim simpatijama oslikava prepoznatljive junake naše svakodnevice koji nastoje ostvariti svoje snove i ambicije. U predstavi igraju Željko Königsknecht, Anita Matić Delić i Damir Poljičak. Osim režije, Königsknecht potpisuje i dramaturgiju. Kostimografkinja je Tanja Rodd, scenografkinja Nina Mia Čikeš, glazbu je osmislio Mario Mirković, a svjetlo oblikovala Vesna Kolarec. Više informacija o ovoj predstavi doznajte na mrežnim stranicama Satiričkog kazališta Kerempuh na adresi kazalistekerempuh.hr.

VIDEO TRAILER: Traži se novi suprug | Satiričko kazalište Kerempuh

Tagged