the ocean collective - robin staps - 2022.

The Ocean, njemački progresivni metal bend, nastupa u klubu Močvara

Njemački progresivni metal bend The Ocean stiže u zagrebački klub Močvara u petak, 30. rujna 2022. godine. Dodamo da se bend se vraća u Zagreb u sklopu svoje velike europske turneje “Into The Heat – Out Of The Shade”. Berlinski The Ocean, još znani i kao The Ocean Collective, spadaju u red najutjecajnijih i najuglednijih europskih progressive/sludge metal bendova. Grupa skupljena 2000. oko gitarista Robina Stapsa izuzetno je diskografski aktivna s više od desetak dužih i kraćih izdanja.


Od debija Fluxion kojeg su mediji opisivali kao kompleksan album koji vas u potpunosti preuzme, preko dvostrukog konceptualnog Precambrian ili Pelagial koji je uvršten među najbolje metal albume godine na brojnim ljestvicama, ova sjajna postava metodički gradi svoje glazbeno nasljedstvo. Najnovija serija izdanja Phanerozoic I i Phanerozoic II konceptualni su albumi kroz koje bend progovara o promjenama vremena i erama. No, njima još jednom pokazuju eklektičnost, progresivnost i posvećenost detaljima.

Bend je u svojoj povijesti nastupao s raznim velikim imenima

Izdvojit ćemo svirke s bendovima kao što su Opeth, Mastodon, Cult Of Luna, The Dillinger Escape Plan i Devin Townsend. Hvaljeni su kao jedan od najmoćnijih live bendova novijeg heavy metala zbog čega su postali redoviti gosti brojnih festivala. Dodajmo da je njihov Pelagic Records jedan je od vodećih svjetskih post-rock i post-metal labelova. O ovom bendu više doznajte na Wikipediji.

The Oceanu će se na koncertu pridružiti nizozemski bend LLNN koji će predstaviti novi album Unmaker. Tko su LLNN provjerite na njihovoj Facebook stranici. Također, nastupaju i Playgrounded, hvaljeni grčki metal rock bend. Informacije o njima potražite na mrežnim stranicama na adresi playgrounded.net.

Ulaznice su u prodaji od petka, 29. travnja, i to po cijeni od 100 kuna. Ta cijena će vrijediti do 30. lipnja. Dan nakon toga cijena će biti 120, a na dan koncerta 140 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima.

Video: The Ocean – Pleistocene I LLNN – Desecrator I Playgrounded – The death of Death

Tagged