the dire straits experience | lisinski zagreb | 25.02.2024.

The Dire Straits Experience nastupa u zagrebačkoj dvorani Lisinski u nedjelju, 25. veljače 2024. godine

The Dire Straits Experience u nedjelju, 25. veljače 2024. godine, u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski, održava koncert kakvo još niste vidjeli! Ukratko, to će biti nezaboravna noć s Chrisom Whiteom i Terenceom Reisom, originalnim članovima Dire Straitsa. Lisinskim će se tako širiti zvukvi legendarnih pjesama poput “Sultans of Swing”, “Money for nothing”, “Brothers in arms”, ali i mnogih drugih hitova… A s obzirom na to da je limitiran broj ulaznica, predlažemo da svoju nabavite na vrijeme i to putem Eventim online shopa.

Prošlo je više od 40 godina otkako su se uvodne pjesme Sultans of Swing prvi put čule na radiju diljem svijeta. Kako je vrijeme prolazilo, upoznali smo fantastičnog gitarista i tekstopisca Marka Knopflera i njegov vrhunski bend. A oni su tako stvorili nasljeđe zvano “glazba Dire Straitsa“…

Njihovo nasljeđe uz dva izvorna člana benda, Chrisa Whitea i Terencea Reisa, donijet će u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u nedjelju, 25. veljače 2024. godine, ovi vrhunski punokrvni rock glazbenici. A ti isti glazbenici, dodajmo, surađivali su s ljudima iz redova rock legendi. Oni su Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner, Van Morrison, Tom Jones, Sheryl Crow… Ali i zaista sa brojnim drugim glazbenicima.

The Dire Straits Experience zadivljuje svoje obožavatelje ekskuzivnim koncertom izvođenjem svih starih hitova

Prošlo je više od 35 godina otkako se bend Dire Straits razišao. No oni su otišli, ostavivši iza sebe mnoge legendarne skladbe, ali i one stvorene u vrijeme procvata rocka. S više od stotinu i dvadeset milijuna prodanih albuma, prodaja njihovih ploča i danas nastavlja rasti. A sve više mladih obožavatelja otkriva njihovu glazbu i pridružuje se globalnim sljedbenicima benda.

U pozadini ove pauze od više od tri desetljeća, ali i zbog sve veće potrebe da se ponovno čuje jedno od najdramatičnijih glazbenih djela u povijesti rocka uživo, Alan Clark, Chris White i Phil Palmer, članovi Dire Straitsa, osnovali su The Straits za dobrotvorni koncert koji se u Royal Albert Hallu održao 2011. godine. A dok je Mark Knopfler započeo nevjerojatno uspješnu solo karijeru, Alan Clark je zamolio tekstopisca Terencea Reisa da predvodi bend u Knopflerovoj odsutnosti. I do trenutka kada su se The Straits tri i pol godine kasnije raspali, bend je zaista bio aktivan. Naime, odsvirali su više od 400 koncerata u 35 zemalja svijeta…

Ali oni su se ponovo i sastali, a ovoga puta pod novim imenom

Nakon što su pozvani da održe niz koncerata na Novom Zelandu i Australiji, Chris White i Terence Reis ponovno su počeli surađivati. I to u formaciji pod nazivom The Dire Straits Experience. Također, na nastupima im se pridružio i vrhunski bend sastavljen od nekih od najboljih britanskih glazbenika. Chris White, koji je surađivao s Markom Knopflerom na filmskoj glazbi od ranih 80-ih godina 20. stoljeća, pridružio se Dire Straitsima 1985. godine za rekordnu svjetsku turneju Brothers in arms.

To je uključivalo njihov nastup na Live Aidu i kasnije na koncertu povodom 70. rođendana Nelsona Mandele 1988. godine. Također, Chris je svirao i na On every street, posljednjem albumu Dire Straitsa. A ponovno je sudjelovao i na dvogodišnjoj svjetskoj turneji na kojoj je snimljen live album i DVD On the night. Više informacija o legendarnom bendu Dire Straits doznajte na Wikipediji. Podsjetimo, The Dire straits Experience nastupa u Lisinskom u nedjelju, 25. veljače 2024. godine. Svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme putem Eventim online shopa.

VIDEO: The Dire Straits Experience feat. Chris White – Promo Video

Tagged