tesla - prilagođavanje anđela | vladimir posavec tušek & momčilo otašević | 2021.

Tesla – prilagođavanje anđela | Kazališna predstava o Nikoli Tesli igra u KIC-u od petka do nedjelje, od 24. i 26. rujna 2021. godine

Predstava “Tesla – prilagođavanje anđela” igrat će u Kazalištu u KIC-u čak tri dana zaredom! Teatar Erato, Ka’Bina i Kulturno informativni centar Zagreb Vas pozivaju da ju pogledate od petka do nedjelje, 24. i 26. rujna 2021. godine u 20 i 21.30 sati.

Dana 7. siječnja 1943. godine u hotelsku sobu Nikole Tesle ulazi tajanstveni muškarac koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker sljedećeg će jutra Teslu zateći mrtvog s osmijehom na licu. I to će biti “istina”. Zavirite kroz ključanicu njegove sobe u New Yorku i uđite u triler koji se odigrao u posljednjem satu Teslina boravka na zemlji.

Kazališnu predstavu Tesla – prilagođavanje anđela je režirao, ali i adaptirao tekst Vladimir Posavec Tušek. Za kostimografiju se pobrinula Marita Ćopo, a za scenografiju Miljenko Sekulić. Svjetlo je oblikovao Milan Kovačević, glazbu je pripremio Stanislav Kovačić, dok je za oblikovanje vizuala odgovorna Tijana Čvorak.

O glumcima u predstavi “Tesla – prilagođavanje anđela”

U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec – Tušek, kazališni, televizijski i filmski glumac. U bogatoj glumačkoj karijeri do sada je ostvario preko 70 uloga. Na kazališnim daskama odigrao je veliki broj naslovnih i vodećih uloga u predstavama. Izdvojit ćemo Rikard III, Koriolan, Sirano XXI, Hasanaginica, Braća Karamazovi… Domaća teatarska publika trenutno ga može vidjeti u Konstelacijama, hit predstavi Teatra EXIT, a široj je publici poznat po ulogama u TV serijama Kud puklo da puklo, Crno bijeli svijet i Drugo ime ljubavi. O Vladimiru više doznajte na mrežnim stranicama IMDB-a.

Uloga tajanstvenog gospodina Smitha povjerena je Momčilu Otaševiću, višestruko nagrađivanom kazališnom, filmskom i televizijskom glumcu. Uz to, on je i jedan od najboljih mladih glumaca u široj regiji. U svojoj dosadašnjoj karijeri istaknuo se u predstavama Filomena Marturano, Egzistencija, Djeca sa stanice Zoo, Ucene žene, Antigona, Oluja, Ribarske svađe, Ekvinocijo, Hamlet i druge. Hrvatska publika upoznala ga je kroz glavne uloge u mnogim TV serijama posljednjih deset godina. Više o Momčilu doznajte na Wikipediji.

Tagged