tatjana matejaš tajči & moti giladi | lisinski zagreb | 11.10.2023.

Tajči i Moti Giladi uz Simfonijski orkestar HRT-a nastupaju na koncertu “Hrvatska i Izrael za budućnost” u Lisinskom u srijedu, 11. listopada 2023. godine

Tatjana Matejaš Cameron znana i kao Tajči, najveća hrvatska pjevačka zvijezda ranih devedesetih i Moti Giladi, nagrađivani izraelski glazbenik, scenski umjetnik i glumac, nastupit će na svečanom koncertu naziva “Hrvatska i Izrael za budućnost”. A ovaj koncert će se održati u srijedu, 11. listopada 2023. godine, u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Svoju ulaznicu za ovaj koncertni spektakl potražite na Eventim online shopu.

Velikim se koncertom obilježava 75. obljetnica osnivanja Izraela i 26 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i te bliskoistočne zemlje. Ovaj koncert je zamišljen kao jedinstven glazbeni događaj koji slavi duh zajedništva, nade, optimizma i ljubavi. Tajči i Moti će ovaj cjelovečernji koncert održati uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a, pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog. A dodajmo, aranžmane potpisuju sjajni Ante Gelo i Jim Gray.

Eurovizijska zvijezda Tajči u Hrvatskoj i regiji poznata je po svojoj fantastičnoj energiji i emotivnosti utkanoj u svaku izvedbu. A podsjetimo, ona već godinama nastupa na američkoj sceni sa sličnim repertoarom zabavnog stila. Njen kristalni glas zasigurno će osvojiti domaću publiku, baš kao i Moti Giladi i njegov šarm i humoristične interpretacije svjetskih glazbenih uspješnica.

Osim velike ljubavi prema glazbi, Tajči i Motija spaja i nastup na Euroviziji

“Jako se veselim koncertu u svom rodnom gradu. Bit će to ujedno i moj prvi cjelovečernji koncert u Hrvatskoj nakon trideset godina. Moti Giladi i ja priredit ćemo prekrasan, inspirativan i zabavan koncert u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a, pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog. Očekujte slavlje ljubavi, prijateljstva i optimizma”, poručila je Tatjana Matejaš Tajči. Više o ovog glazbenici doznajte na Wikipediji.

Osim velike ljubavi prema glazbi, Tajči i Motija spaja i nastup na Euroviziji. Tako će se na koncertnom repertoaru naći njihovi eurovizijski hitovi, kao i njihov novi duet Holding Out My Hand. Na programu su i svjetski evergreeni What a Wonderful World Louisa Armstronga, Over the rainbow Judy Garland, Hallelujah Leonarda Cohena, kao i nova hit-balada Olivije Newton John Window in the Wall kojoj je Tajči koautorica.

Moti Giladi, izraelski pjevač i glumac, prvi je album objavio 1969. godine, a potom se preselio u Sjedinjene Američke Države. Osamdesetih godina prošlog stoljeća vratio se u Izrael i 1986. u duetu sa Sarai Tzuriel predstavljao Izrael na natjecanju za pjesmu Eurovizije. Od ranih devedesetih Giladi je nastavio svoju karijeru kao glumac. A najpoznatije uloge je ostvario u filmovima Lupo, Me’ever Layam i Lemon Popsicle 9: The Party Goes On.

Cjelovečernji koncert “Hrvatska i Izrael za budućnost” održava se u čast prijateljstva

“Jako sam uzbuđen zbog našeg predstojećeg koncerta. Izrael i Hrvatska dijele mnoge vrijednosti, počevši od topline i gostoljubivosti. Hrvatska mi se jako sviđa i volim njezine ljude, a jedna od njih je i vaša divna Tajči s kojom imam izuzetno lijepu suradnju. Pored Tajči, prijateljstvo me vezuje i s profesorom Draganom Primorcem jer već gotovo 19 godina zajedno radimo na povećanju suradnje naših dviju zemalja. I ovaj nadolazeći koncert je dokaz da kulturne aktivnosti zbližavaju ljude”, rekao je Moti Giladi. Sve što vas dodatno zanima o ovom glazbeniku doznajte na Wikipediji.

“Prijateljstvo koje njeguju Hrvatska i Izrael služi kao primjer mnogima, a snazi tog zajedništva svjedočit ćemo tijekom koncerta u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u srijedu, 11. listopada, povodom 26 godina uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Izraela te 75 godina osnivanja države Izrael. Posebno me raduje što će na koncertu u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Alana Bjelinskog, nastupiti dragi prijatelji, sjajni glazbeni umjetnici i bivše Eurovizijske zvijezde Tatjana Cameron Tajči i Moti Giladi“, rekao je prof. dr. Dragan Primorac, počasni predsjednik Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba i inicijator događaja.

“Zahvaljujem prijateljima iz Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba, Veleposlanstva Izraela u Hrvatskoj, European Jewish Association, kao i svim partnerima koji ulažu goleme napore kako bi ovaj sjajan događaj na najbolji mogući način poslao svijetu poruku da prijateljstvo, zajedništvo i ljubav predstavljaju najbolji put u budućnost”, zaključio je Primorac. A ulaznice za ovaj spektakl možete kupiti putem Eventim online shopa.

VIDEO: Tajči – Hajde da ludujemo | Moti Giladi & Sarai Tzuriel – Yavo Yom

https://www.youtube.com/watch?v=A9G7pCv6TLg
Tagged