swans | european tour 2023

Swans, avangardni majstori no wavea, vraćaju se nakon sedam godina u Zagreb održati još jedan koncert za pamćenje!

Nakon sedam godina u Zagreb vraćaju se avangardni majstori Swans održati još jedan koncert za pamćenje! Mjesto ove izuzetne svečanosti je Kino SC, a datum je srijeda, 8. studenog 2023. godine. I dodajmo, prije Swansa nastupit će Norman Westberg, a ulaznice se mogu kupiti preko sustava CoreEvent!


Swans je avangardni no wave bend nastao 1982. godine u New Yorku, a osnivač mu je multiinstrumentalist i kantautor Michael Gira. Kad su ga pitali zašto baš ime Swans, rekao je da se radi o veličanstvenima i predivnim bićima, ali s vrlo nezgodnim temperamentom. A u više od četiri dekade postojanja eksperimentirali su s raznim žanrovima. Od noisea preko post punka i industriala pa sve do post rocka…

Teme kojima su najčešće bavili su religija, moć, seks i smrt u svom prepoznatljivom mračnom i apokaliptičnom stilu. Bend je dosad izdao 15 albuma, dok bi prema najavama njihov najnoviji album The Beggar svjetlo dana trebao ugledati u petak, 23. lipnja 2023. godine u izdanju Young God Recordsa čiji je vlasnik inače Michael Gira. Zanimljivo, na njemu bi se trebala naći i najdulja pjesma koju su Swansi ikad snimili. A to je The Beggar Lover (Three) koja traje solidnih 44 minute! Dodajmo, bend Swans je inače poznat po brojnim izmjenama svirajućeg osoblja. A sada su aktualni članovi Michael Gira, Kristof Hahn, Christopher Pravdica, Phil Puleo, Larry Mullins i Dana Schechter. Više o ovom avangardnom no wave bendu doznajte na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Swans – What is This? | Handmade Limited Edition CD Promo Video

Tagged