šumski

Šumski – zagrebački kultni bend po prvi puta nastupa u klubu Sax i svira stare i nove hitove

Nakon nešto manje od godinu dana od promocije hvaljenog albuma “Ostrvo ledenog kita”, bend ŠUMSKI će po prvi put nastupiti u Saxu, a poziv benda prenosimo u cijelosti: “Pozivamo sve šumske ljude iz gradova i sela da dođu na naš koncert u Saxu. Svirat ćemo stare i nove hitove. Garantiramo dobru zabavu i još bolji provod, a o tulumu da ne pričamo. Sutradan, kad zakasnite na posao nećete se pokajati. Svi ste dobro došli, vidimo se!” Koncert grupe Šumski je na rasporedu u četvrtak, 26. rujna 2019. godine, a ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni kluba Sax! (za vrijeme radnog vremena kluba) po cijeni od 35 kuna u pretprodaji i 50 na dan koncerta.

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova.

Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma: Lov na vile, Safari, Baba spava, Ronioci te prošlogodišnji Ostrvo ledenog kita, čija je krilatica Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - -