stereotip 2022 - peti kupe zagreb

Stereotip se vraća u klub Peti kupe s novim protagonistima i izmijenjenim zvukom!

Popularni Stereotip ulazi u sljedeće poglavlje! Nakon pune dvije godine, jedan od najiščekivanijih glazbenih događaja vraća se s novim protagonistima i izmijenjenim zvukom. Party će se održati u klubu Peti Kupe u petak, 14. listopada 2022. godine, a sve će odraditi atraktivna postava koju čine Curses, Cormac, Johana i Felver!


Nakon koncerta Boy Harshera, Stereotip nastavlja s izvedbama uživo najistaknutijih predstavnika new beata i dark wavea. Curses, Njujorčanin s trenutačnom adresom u Berlinu, vizionar je novog zvuka koji predstavlja autentičnu poveznicu 80-ih s 2022. godinom. Granice pomiče povezivanjem gitara sa žanrovima kao što su new wave, post punk i dark disco te svojim mračnim vokalima. U Petom Kupeu nastupit će kao DJ, ali i u nastupu uživo!

Cormac, još donedavno jedna od najbolje čuvanih tajni plesne glazbe, danas je cijenjeni DJ o kojem se glas brzo širi. Rodom iz Sjeverne Irske, sada svojim jedinstvenim Hi-Nrg-Italo zvukom puni plesne podije diljem svijeta. A u Europi je najpoznatiji po svojim legendarnim završnim nastupima u berlinskom Panorama Baru i Snaxu.

Stereotip će uveličati i Felver, otac ovog događanja

Duboko i atmosferično – to je osjećaj kojeg nastoji postići Johana, DJ-ica i vizualna umjetnica iz Beograda, odnedavno na londonskoj adresi. Već više od dva desetljeća je dio DJ dua Banda Panda, a glazbeni pravci koje rado isporučuje su new beat, techno, trance, acid house, breakbeat, EBM i dark disco. Večer novog zvuka upotpunit će Felver, otac Stereotipa koji za ovu prigodu donosi svojevrsni zaokret. Ulaznice za predstojeće izdanje Stereotipa koji će se održati 14. listopada već su u prodaji na prodajnim mjestima Entrija. Više informacija doznajte na službenim mrežnim stranicama ili na Facebook profilu.

“Količina nove zanimljive muzike sve je veća, a naša fascinacija njome je golema. No, Zagreb nema dovoljan broj uvijek novih ekskluzivnih mjesta koja mogu zadovoljiti naše kapacitete i istrpjeti produkcijski pritisak i energiju koju ovakvo događanje donosi. Istodobno, u gradu postoji želja i energija za upoznavanjem što više novih zanimljivih autora i DJ-a pa ćemo kapacitet Petog Kupea, ali i još nekih zanimljivih prostora, u sljedećim godinama iskoristiti upravo u tom smjeru. Velika događanja s Dixonom će se i dalje održavati, a sljedeće je na rasporedu uskoro“, rekao je DJ Marijan Felver.

VIDEO: Curses – Hex Alium :: Cormac – HOR :: Felver – Live DJ

Tagged