stereo mc`s | 2023.

Stereo MCs, britanska elektro hip hop senzacija vraća se u Hrvatsku, točnije, u zagrebačku Tvornicu i to u subotu, 16. rujna 2023. godine

Stereo MCs, britanska elektro hip hop senzacija vraća se u Hrvatsku! Tako će oni ponovo nastupiti u Zagrebu i to u subotu, 16. rujna 2023. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. I, uz dašak nostalgije i zvuk devedesetih, rasplesati publiku i podsjetiti na svoje najveće hitove… Prvih 300 ulaznica potražite po early bird cijeni od 20 eura. Nakon toga, za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 23 eura, a na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 26 eura. Ulaznice pronađite u Tvornici kulture te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Stereo MC’s britanski je sastav nastao sredinom osamdesetih godina 20. stoljeća. Bend je svoj zvuk izgradio na temeljima elektroničkog hip hopa i dancea. Okosnicu benda čine vokal Rob Birch te DJ i producent Nick Hallam koji su svoju karijeru započeli osnivanjem nezavisne diskografske kuće G Street Records u sklopu koje su radili s brojnim britanskim, ali i američkim hip hop izvođačima. A među njima je možda najistaknutiji bend Jungle Brothers.

Ubrzo su potpisali za veliku diskografsku kuću Island / 4th & Broadway i 1989. godine objavili svoj debitantski LP 33 45 78. A nakon toga su na dugoj turneji i nastupima na brojnim festivalima predstavljali svoj zvuk. Sljedeće su godine objavili Supernatural, a vrhunac su svoje popularnosti dostigli po objavi svog trećeg albuma Connected iz 1992. godine. Nakon njega su postali prepoznatljivi u svijetu, a istoimena je pjesma Connected dospjela je na 18. mjesto UK Singles Charta, kao i na vrhove brojnih internacionalnih glazbenih ljestvica. Točnije, postala je svjetskim hitom koji je i danas poznat mlađim generacijama.

Stereo MC`s su veliki dio svoje karijere posvetili svojim nastupima uživo

No, 2015. godine vratili su se svojim korijenima i osnovali izdavačku kuću connected. connected okuplja i podržava glazbenike koji stvaraju sve suvremene varijacije afro house, deep house i tehno žanrova. Uz to, tako izdavačka kuća se brzo širi, raste i razvija…

Unutar bogate diskografije, Stereo MC’s posljednji su EP Downtown objavili 2021. godine te i dalje nastavljaju aktivno nastupati po cijelom svijetu. Ostvarili su i brojne suradnje, od kojih ponosno ističu one s Adamom Portom, Anjom Schneider i Terranovom. Osim toga, Rob Birch i Nick Hallam usmjereni su i na DJ-ing, što također nastoje promicati unutar spomenute izdavačke kuće connected.

Bend se uvijek rado vraća u Hrvatsku, a u rujnu 2023. godine će u Tvornicu kulture donijeti svoje najveće hitove. Publika će tako moći plesati uz elektroničke beatove pjesama Connected, Step It Up, Elevate My Mind, Sofisticated, Deep Down And Dirty, ali i mnogih drugih. Svojom će zaraznom energijom i hip hop stavom Veliki pogon vratiti u devedesete i pružiti priliku za dobar provod. Više o ovom britanskom bendu doznajte na Wikipediji, a što oni trenutno rade, provjerite na njihovom Facebook profilu.

VIDEO: Stereo MCs – Connected | LeeStock 2022

Tagged