samoborski fašnik 2024 | fašnička povorka

Samoborski fašnik 2024 | Stiže Pokladni utorak koji označava kraj fašničkog ludiranja!

Stiže Pokladni utorak, zadnji dan pokladnog razdoblja prije Pepelnice, odnosno Čiste srijede, koja označava kraj fašničkog ludiranja i početak Korizme, a s njim završava i 198. Samoborski fašnik, jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske i šire.

U utorak, 13. veljače 2024. godine, na glavnoj pozornici na Trgu Fašničkih velikana u Samoboru, završni program započet će u 19 sati fašničkom povorkom. Fašnički vlastodršci dodijelit će nagrade Srakino gnezdo za najmaštovitije fašnički uređen ugostiteljski objekt, Fašničke galge za dugogodišnji doprinos očuvanju i njegovanju tradicije Samoborskog fašnika, veliki pehar Fašničke lige prvaka te nagrade za najbolje mjesne odbore. Također će se predstaviti, odabrati i nagraditi najbolje pojedinačne i grupne maske.

A kako i nalaže fašnička tradicija za sve loše što nas je zadesilo u protekloj godini te kako bi se osiguralo da period pred nama bude bez negativnih utjecaja, osuđen, a zatim i skuren bit će Princ Fašnik. No, nikad se ne zna. Možda ga Fiškal po prvi put u povijesti uspije obraniti od silnih optužbi i spasiti od galgi. Za spektakularnu završnicu na Trgu fašničkih velikana nakon spaljivanja Princa Fašnika pobrinut će se Severina. A u fašničkom šatoru od 22:30 sati i Let 3! Dodajmo da na Pokladni utorak ugostitelji imaju produljeno radno vrijeme do 4 sata. Također, parking je besplatan od 15 sati. Dođite s obitelji i prijateljima te zajedno uživajte u nezaboravnoj 198. po redu manifestaciji Samoborski fašnik. Detaljni raspored događanja pronađite na mrežnim stranicama na adresi fasnik.com.

VIDEO: Severina – Sorry | Let 3 – Vjeran pas

Tagged