sajsi mc | močvara zagreb | 22.12.2023.

Sajsi MC, proslavljena srpska reperica, nakon duge četiri godine vraća se u Zagreb i po prvi put nastupa u Močvari i to u petak, 22. prosinca 2023. godine

Proslavljena srpska reperica Sajsi MC nakon duge četiri godine vraća se u Zagreb i po prvi put nastupa u klubu Močvara! Spomenimo da mnogi reperi današnjice misle da su provokativni, ali za sve njih Sajsi MC je još uvijek papa – jedini papa koji radi Papanikolau test. Nakon što se proslavila hitovima “Mama”, “Antifa kučke” i “Nadrkano hodanje”, ova pokvarenica ostvarila je i niz zapaženih suradnji s bendom Krankšvester u pjesmama “Liz Taylor” i “Sasha Gray” te sa Severinom u “Silikonima”, sablaznila tlakaše i oduševila svoju vjernu queer publiku hitom “Kod tvoje devojke”, a bure reakcija zapalila je i nedavnom suradnjom s Jelenom Karleušom te pjesmom “Ringe Jaja”. A za koji je 2023. godine osvojila MAC Award za najbolji hip hop singl.

Sajsi MC je još uvijek jedna od rijetkih žena na regionalnoj rap sceni. No, na njoj je i potpuno jedinstvena pojava. Ona je kuma Prajda s diplomom fakulteta političkih znanosti, ali je i prekaljena slam pjesnikinja s jedinstvenim flowom koji je prepoznatljiv i kada njezine tekstove izvodi netko drugi. Baš kao u novoj hit pjesmi Block! Jelene Karleuše. Block!, kao i Sajsina Ringe Jaja tematizira suvremeni užas neželjenih dick picova u njezinom brutalnom, ali i brutalno duhovitom stilu. Moć i nemoć, bilo politička bilo seksualna, jedna je od glavnih okosnica njezina opusa. I na bini i na traci ona je dominantna, ali i empatična kada je njezina empatija zaslužena.

Sajsi MC jedna je od pionirki ženskog repa u regiji. A počela se baviti muzikom, kako i sama kaže, potpuno neočekivano i slučajno. Naime, Ivana Rašić, kako joj je pravo ime, tada bila samo studentica beogradskog Fakulteta političkih nauka. Jedna noć u klubu kod nje je probudila potrebu da se izražava kroz stihove. A to sa istim žarom čini i danas.

Uz svoj glazbeni rad, Sajsi je ostvarila i značajni doprinos u domeni aktivističkog djelovanja

A za taj svoj rad je bila i nagrađena. Njezini javni istupi po pitanjima feminizma, LGBTQ+ zajednice, potlačenih i marginaliziranih skupina razlog su zašto je Sajsi MC postala javna figura snažnog društvenog utjecaja. Prilikom održavanja EuroPride manifestacije u Beogradu zbog svojeg je izuzetnog zalaganja za queer zajednicu proglašena za Kumu Prajda 2022. Također, tijekom 2023. godine radila je na izradi songova za predstavu Tiho tiše. A ona se bavi vršnjačkim i seksualnim uznemiravanjem i zlostavljanjem.

Njezine beskompromisne i britke rime vokalno upotpunjuje njezina sestra Tijara, DJ BKO prati ih tvrdim klupskim beatovima od kojih gori tlo pod nogama. Svaki njezin nastup je event, a kako izgleda maksimalna noć za minimalnu dnevnicu prisjetite se u Močvari u petak, 22. prosinca 2023. godine. Ulaznice možete kupiti na blagajni Močvare u pretprodaji po 12 te na dan koncerta po 15 eura. Više o Sajsi MC, prekaljenoj i žestokoj reperici, doznajte na njezinom Instagram profilu.

VIDEO: Krankšvester – Liz Taylor ft. Sajsi MC

Tagged