rock opera 2023

Rock Opera, glazbeni simfonijski rock spektakl, tijekom listopada 2023. godine se izvodi u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu

Nakon rasprodanih koncerata diljem regije, “Rock Opera”, najveći glazbeni simfo-rock spektakl na ovim prostorima, organiziran u zajedničkoj suradnji međunarodnog simfonijskog orkestra, big banda i zbora, ove, 2023. godine, kreće i na turneju po Hrvatskoj! Zagreb, Rijeka i Varaždin gradovi su u kojima će publika imati prilike uživati u najvećim rock’n’roll hitovima. A oni će tako zaživjeti u potpuno drugačijem ruhu rock simfonije…


Točnije, 26. listopada 2023. godine je nastup u Zagrebu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, 27. listopada je u Rijeci u Dvorani mladosti, dok 28. listopada Rock opera dolazi u varaždinsku Arenu! Svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme putem Eventim sustava – kupite ulaznice za koncerte u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu.

Program koncerta sadrži čak 22 glazbena hita brojnih rock grupa. I to onih čija su imena uvrštena u enciklopedije svjetske i domaće glazbene scene 20. stoljeća! Koncertom Rock Opera se odražava duh autora i jedne slavne rock epohe, u kojoj su mnoga poznata imena ušla u rock’n’roll kuću slavnih, kao i vremena kada su nastali nenadmašni hitovi i himnični refreni, koji su se prenosili “s koljena na koljeno”. I to od 70-ih godina 20. stoljeća pa sve do danas!

Rock Opera na pozornicu dovodi više od 50 izvođača

Sama činjenica da čak 50 izvođača na pozornici izvodi glazbu bandova je impresivna. A ona stvara dojam da se radi o najvećem glazbenom rock spektaklu na našim prostorima. I dodajmo, čut ćemo glazbu sljedećih velikih rock bendova, a to su Led Zeppelin, Queen, Deep Purple, The Doors, AC/DC, Pink Floyd, Toto, The Rolling Stones, The Beatles, Tina Turner, Prince

Neobičan spoj klasičnog rocka, jazza i opere doveo je do toga da Rock Opera već nekoliko godina spaja nespojivo. Točnije, ovaj koncertni spektakl spaja ne samo glazbene žanrove, već i različitu publiku. A Fedor Vrtačnik, dirigent i autor glazbenih aranžmana, međunarodni simfonijski orkestar, big band, solisti i rock band obećavaju da ćete tijekom 120 minuta koncerta doživjeti pravi povratak u vremena kada se odrastalo uz “dobri stari rock”. Ulaznice za ovaj ekskluzivni glazbeni program dostupne su putem sustava Eventim.

VIDEO: Led Zeppelin | The Doors | AC-DC

Tagged