rock el classico | dr. nele karajlić & stefan milenković | hala park zagreb | 20.01.2023.

Rock el Classico u dvoranu Hala Park donose Nele Karajlić i Stefan Milenković i to u subotu, 20. siječnja 2024. godine

Rock el Classico multimedijalni je spektakl dvojice eminentnih umjetnika sa velikim međunarodnim iskustvom, a on će se održati u subotu, 20. siječnja 2024. godine u dvorani Hala park u Zagrebu. Dodajmo da je ovo novi koncept spajanja rock glazbe sa klasičnim djelima na do sada neviđen način, a ovaj duo čine dr. Nele Karajlić i Stefan Milenković. Ukratko, u Hali vas očekuje neviđeno iskustvo spajanja klasičnih djela sa rock glazbom. Podsjetimo, ovaj se koncert originalno trebao održati u lipnju 2023. godine, no zbog “tehničkih problema” pomaknut je za siječanj 2024.

Na koncerti Rock el Classico sudjelovat će rock sastav kojeg čine bubanj, bas gitara, gitara i klavijature. No, tu je i gudački oktet… A autori “sukobljavaju” rock pjesme s određenim djelima iz glazbene povijesti. Tako će njihovom muziciranju pridružiti djela Pachelbela, Beethovena, Čajkovskog, Mozarta, Šostakoviča, Vivaldija, Rimskog, Korsakova… Osnovni motiv za organiziranje zajedničkih koncerata Stefana Milenkovića i dr Neleta Karajlića je kreiranje djela koja će širom svijeta promovirati kulturu ovih prostora. Tako da, ovo nije samo glazbeni koncert. Ovo je i vizualno-scenski spektakl koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Stefan Milenković i Nele Karajlić će koncertom Rock el Classico napraviti spektakl u Hali!

“Uživam u eksperimentima. Spojevima nespojivog. Cijeli moj život bio je eksperiment. I Zabranjeno pušenje i Top lista nadrealista i No smoking orchestra. Zašto ne sa Stefanom Milenkovićem? Znam ga iz onoga vremena kada je violina bila veća od njega. A i tada je bio majstor! Osjećam da smo na početku velike avanture”, rekao je dr. Nele Karajlić. Više o Neletu doznajte na Wikipediji.

“Izazov mi je uvijek bio vodilja u karijeri i težim stvarima koje me stimuliraju, koje mi omogućavaju da rastem i da se razvijam kao osoba i kao umjetnik. Neletova karijera i pristup ne samo glazbi već i kreativnom procesu generalno – način razmišljanja o sceni, energiji i dramaturgiji me je uvijek inspirirao. U našim dosadašnjim kreativnim ukrštanjima smo već razvili mnoge ideje koje me oduševljavaju potencijalom. Siguran sam da će publika otići sa našeg koncerta sa jakim utiskom da su prisustvovali nečemu što je jedinstveno i nezaboravno i da će direktno osetiti naš iskren entuzijazam i energiju u ovom projektu. Jedva čekam!”, rekao je Stefan Milenković. Više o “čudu od djeteta” doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Stefan Milenković | U svom filmu

Tagged