reshape intensive zagreb 2020

Reshape Intensive Zagreb – sastanak umjetnika i radnika u kulturno – umjetničkom sektoru

Reshape Intensive Zagreb je sastanak umjetnika i radnika u kulturi koji, okupljeni oko projekta “Reshape”, aktivno promišljaju o modelima organizacije u kulturno – umjetničkom sektoru. Intensive će se održati na različitim lokacijama u Zagrebu od 9. do 13. ožujka 2020. godine, a domaćini sastanka su Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade i Zagrebačka partnerska organizacija. Reshape je projekt usmjeren na istraživanje i razvoj koji okuplja umjetnike i radnike u kulturi iz Europe i južnoga Mediterana koji u svojoj praksi propituju postojeće modele organizacije, stvaranja i pristupa radnim procesima u umjetnosti i samim umjetničkim djelima. Reshapere pokreće i okuplja ideja o kolektivnoj inteligenciji i kreativnosti kulturnih radnika kao glavnom pogonu suvremenog umjetničkog stvaralaštva.

Zagrebački Intensive događa se u ključnom trenutku, kada pet radnih grupa već detaljno radi na odabiru, izvedbi i usklađivanju svojih ideja za unapređenje kulturnoga sektora. Teme kojima su posvetili pažnju tiču se umjetnosti i solidarnosti, modela upravljanja, društvene funkcije umjetnosti, veza umjetnosti i aktivnoga građanstva te izazova s kojima se umjetnici susreću kada se odluče za transnacionalne i međunarodne suradnje. Tim će se temama tijekom Intensiva pristupiti iz različitih perspektiva – povijesne, društvene, ekološke, filozofske te ekonomske – a čitavu će se problematiku promatrati obzirom na specifičan kontekst zagrebačke i hrvatske nezavisne scene.

U programu Reshape Intensivea sudjeluju Renata Salecl, Vincent Liegey, Juilette Hennequin i Pascal Gielen. Oni će održati predavanja, besplatna i otvorena za javnost pa pozivamo sve ljubitelje, poznavatelje i promatrače kulturne scene i suvremenih kulturno – umjetničkih praksi da nam se pridruže na ovim događanjima.

reshape intensive zagreb 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -