kazališna predstava "buđenje" - iva kraljević i silvio mumelaš - 2020

Predstava “Buđenje” igra u Studiju EXIT i vodi nas kroz tri životna scenarija

Zamislite scenarij: Ona i On. Mladi. Zaljubljeni. Zaposleni. Dvije plaće, dobra, sigurna radna mjesta. Svaki dan ista rutina: buđenje – tuširanje – doručak – vožnja na posao – ured – pauza za ručak – ured – vožnja s posla – večera – kauč – televizor – krevet… Sretni su? Ne postavljaju si bespotrebna pitanja. To je dio paketa. To se podrazumijeva. Zatim zamislite scenarij: Danas je dan kad iz bankomata nije izašlo ništa osim papirića na kojemu piše: “Transakciju nije moguće izvršiti”. Danas je dan kad si se probudio i spoznao svu beznačajnost vlastita života. Pa se odlučiš oduprijeti toj ispraznosti, običnosti, konvencionalnosti, tehnološkoj manipulaciji, društvenim normama i svim kompromisima svijeta. I dobro ti je, uzbudljivo i novo.

A sada zamislite scenarij: Danas je dan kad si ogladnio. U ruci držiš svoju posljednju konzervu graha, ali u tvome otvaraču za konzerve iscurile su baterije. Danas je dan kad ti nije palo na pamet da izađeš van, uzmeš prvi kamen i razbiješ tu vražju, limenu stvar. Umjesto toga guliš etiketu i jedeš papir. Danas je dan kad se ne radi više o beznačajnosti tvoga života nego o potpunoj nepripremljenosti za nj.

Kroz ova tri životna scenarija, najučestalija tri od njih vrlo vjerojatno bezbroj unikatnih, vodi nas predstava Buđenje, nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture – Gradskih galerija Osijek, dok nas kroz sjajan tekst Brada Bircha i režiju Aide Bukvić vodi glumački par Iva Kraljević i Silvio Mumelaš.

Jesmo li dobro? Je l’ sve dobro? Baš svaki dan? Odgovore, u tišini kazališta, dok si govorite: “Ma, to nisam Ja! To su Ona i On. To su Oni.”, premijerno saznajte 6. ožujka 2020. godine u 20 sati, a reprizno 7. ožujka u 18 sati u osječkoj Barutani te na zagrebačkoj premijeri 14. ožujka u 19 sati u Studiju EXIT, gdje će sljedeće izvedbe biti 19., 20. i 21. ožujka u 19 sati.

Zaplješćite im, jer, to je dio paketa. To se podrazumijeva. Pa odite do bankomata. Pa do trafike po – rezervne baterije…


  • foto: Kristijan Cimer

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -