plesna predstava "gore!" - ferenc feher - zkm 2020

Plesna predstava “Gore” ponovo na daskama Zagrebačkog kazališta mladih

Premijerno izvedena u listopadu 2019. godine na sceni Istra Zagrebačkog kazališta mladih, predstava “Gore” oduševila je najrazličitije plesne ukuse, a dinamičnom izvedbom novi ženski postav ZPA publiku je podigao na noge! U ekspresivnom zajedničkom ritualu šest plesačica nalazi se negdje gore, otkriva radost pripadanja zajednici, ali i odgovornost pojedinca prema zajednici te zajednice prema pojedincu.

Žestina izvedbe kao i rijetka zahtjevnost koreografije idealni su za showcase novih članica ansambla, ali potpuno izostaje dojam da je Ferenc Feher to isforsirao. Taj neprekinuti ritam, koji do te mjere utječe na publiku da na momente doista požališ što sjediš, sjajan je odraz tempa suvremene žene, čije se uloge i zadaće često preklapaju i od pojedinke zahtijevaju nadljudske napore u nošenju sa životnim izazovima. Zato su sve članice ansambla heroine modernog načina života.

Predstava je nastala prema ideji mađarskog koreografa Ferenc Fehéra u suradnji s asistenticom Petrom Valentić i plesačicama ansambla Andrejom Jandrić i Sintijom Kučić te novim članicama Ivonom Grubišić, Jovanom Zelenović, Gendis Putri Kartini te Margaretom Firinger. U kreativnom procesu sudjelovali su i glazbenik Nenad Kovačić, kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin s asistenticom Anom Mikulić, oblikovatelj svjetla Saša Fistrić, ilustratorica Ana Rako te fotografkinja Jelena Janković.

Plesna predstava Gore! igra 16. i 17. siječnja 2020. godine od 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ulaznice po cijeni 50 kuna možete kupiti na blagajni ZKM-a (Teslina 7, Zagreb), dok članovi plesnih strukovnih organizacija UPUH i/ili PULS ulaznice mogu kupiti po cijeni 30 kuna.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Plesna predstava “Gore” ponovo na daskama Zagrebačkog kazališta mladih

Comments are closed.