paraf - grč - eksodus | 23.09.2023. | boogaloo zagreb

Paraf, riječke punk legende, održat će svoj prvi samostalni koncert nakon ponovnog okupljanja u klubu Boogaloo u subotu, 23. rujna 2023. godine!

Riječke punk legende Paraf će u subotu, 23. rujna 2023. godine imati svoj prvi samostalni koncert nakon ponovnog okupljanja! A ta čast je pripala Zagrebu, točnije klubu Boogaloo. Dodajmo da će ovaj koncert ujedno biti i promocija njihovog trećeg albuma “DELTA live album 2022” i reizdanja drugog albuma “Izleti” na vinilu, oboje u izdanjima Dallas Recordsa.


Napomenimo da će na koncertu u Boogaloou svirati obje postave grupe Paraf. Prva postava sa legendarnim Valterom Kocijančićem kao frontmenom, koja je 1980. godine objavila njihov prvi album A dan je tako lijepo počeo… koji glasi za najbolji punk rock album na ovim prostorima i druga postava s vodećim ženskim vokalom, sa Pavicom Čabrijan znanom i kao Vim Cola, koja je zamijenila Valtera. Paraf je u drugoj postavi objavio album Izleti 1981. godine, koji slovi za jedan od najboljih post punk tj. novovalnih albuma na ovim prostorima. 1984. godine izdali su album Zastave koji je jedan od prvih post punk dark albuma na ovim prostorima. Tako će Paraf na koncertu u Boogaloou proći kroz cijeli svoj opus i odsvirati sve svoje hitove.

Vrata Boogalooa se otvaraju u 20 sati. Eksodus će izaći na pozornicu u 20:30, Grč u 21:15, a Paraf u 22:15 sati. Cijena ulaznica iznosi 15 eura u pretprodaji, a na dan koncerta će ulaznice košati 18 eura. Nakon koncerta od 23:30 sata će se nastaviti 80’s Party sa naglaskom na domaću i stranu novovalnu, tj. new wave scenu. Posjetioci koncerta će moći ostati besplatno na 80’s Partyju dok će se za ostale ulaz naplačivati 4 eura.

Na koncertu u Boogaloou post punk dark grupa Paraaf će izvesti sve svoje hitovi!

Čut će se tako punk himne sa prvog albuma Na tragu, Narodna pjesma, Perpekstiva, Visoki propisi, novoalni hitovi sa drugog albuma Pobuna bubuljica, Želim biti vojnik, Ružan san te sa trećeg albuma Željko, Zastave… Naravno, tu će biti i Rijeka i Moj život je novi val koje su objavljene tada na singlu, a nalaze se i na reizdanju prvog albuma. Izvest će se i nikad objavljena pjesma Goli otok, zatim Fini dečko, prvi singl sa Vim Colom koji je također izašlo samo kao singl, a sada se nalazi i na reizdanju drugog albuma Izleti kao i nikad objavljena Praznik.

Pored poznatog opusa Paraf će odsvirati i svoje nove pjesme Bez lica, Dosta! i Novi Berlin. Frontmeni Valter Kocijančić i Vim Cola, originalni basist Zdravko Čabrijan Zdrave i original klavijaturist Raul Varljen su sada pojačani od strane izvrsne Ive Močibob na vokalima, uvijek furioznog Vlade Simcicha Vave (ex Laufer) na gitari, Denija Šesnića na drugoj gitari te Alena Tibljaša na bubnjevima. Paraf sada uživo zvući močnije nego ikada!

U travnju 2022. godine Paraf je u riječkom Exportdrvu održao koncert na kojem su pored materijala sa svoja tri legendarna albuma predstavili i prvi put uživo nove materijale, među kojima i pjesme Bez lica, Dosta! i Novi Berlin i sve to snimili audio i video. A Dallas Records je to objavio pod nazivom DELA live album 2022. Prvi live video uradak sa toga koncerta Parafi su predstavili videom za pjesmu Želim biti vojnik. Zatim su predstavili Goli otok, a uslijedili su Nestašni đački izleti i Javna kupatila. A nedavno su predstavili i spot za pjesmu Fini dečko sa Vim Colom kao frontmenicom. Više o grupi Paraf doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Predgrupa Parafu su Eksodus i Grč

Kao posebni gosti će na ovom koncertu nastupiti još jedne riječke legende – kontroverzna grupa Grč. To je bend koji nažalost nije imao sreću objaviti album u ono vrijeme. No oni su i bez toga upisani zlatnim slovima u povijest riječke, hrvatske, ali i ex-YU alternativne rock scene. Grč postoji od 1982. godine. A njihov album prvijenac Sloboda narodu koji je trebao izaći na vinilu 1987. godine izlazi tada samo na audio kazeti. Ipak, njihove dvije pjesme se pojavljuju na riječkoj legendarnoj kompilaciji Rijeka, Paris, Texas. A grupa Grč se nakon toga radi raznih tenzija razilazi…

Godine 2008. Grč izdaje svoj prvi CD naziva Još ima krvi. Na njemu se nalazi 16 pjesama koje su presjek njihovog rada od početka, tj. od Slobode narodu do sada. Zanimljivo, nakon ovog CD-a im napokon izlazi i album Sloboda narodu na vinilu. Tada u bend dolazi gitarist Orijen Modrušan i Grč postaje ponovo aktivniji. Oni slove za kontraverzan bend sa glazbom inspiriranom post punkom. Morbidnim, ali visokokvalitetnim tekstovima i performaceima na koncertima koje izvodi riječka legenda, frontmen Zoran Štajduhar Zoff. Više o grupi Grč doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Prvi će na pozornicu izaći zagrebački old school punk rock bend Eksodus koji je također u svojoj prvoj fazi svirao sredinom osamdesetih, točnije od 1984. do 1987. godine te prešao iz punk rock faze u post punk fazu kao i Paraf. Ponovo su se okupili 1998. godina. A od tada sviraju svoj stari kao i novi materijal… Više o bendu Eksodus doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Paraf – Fini dečko | Grč – Još ima krvi | Eksodus – Strah vama vlada

Tagged