priča o 50 godina novih fosila | za dobra stara vremena | 2019.

Novi fosili proslavljaju svoju 50. obljetnicu i to u Lisinskom 1. i 3. listopada 2019. godine!

Novi fosili proslavljaju 50 obljetnicu grupe koncertima u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i to u utorak i četvrtak, 1. i 3. listopada 2019. godine! Malo je glazbenih imena koja su se oduprla mijeni vremena i trendova i koja su ostala omiljena kod svih generacija. Upravo takvo rijetko ime su Novi fosili, koji će u 2019. godini proslaviti čak 50 godina postojanja.

Posvjedočit će to i Marinko Colnago, jedini član benda koji je tu od samog početka pa do danas. A koji se još uvijek sjeća te 1969. godine, kada je sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend. Mijenjali su se članovi benda, a neki su, nažalost, prerano napustili ovaj svijet, poput omiljene pjevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića te posljednjeg bubnjara Nenada Šarića. Ali Novi fosili su bili jači od svih prepreka i sada već 50 godina šire dobre vibracije.

Bend je tijekom godina osvoji sve moguće nagrade u bivšoj Jugoslaviji, a vrlo su zapaženi bili i na inozemnim festivalima i natjecanjima. Njihove ploče i albumi godina su najprodavanije, a njihove pjesme postale su hitovi svih vremena. Izdvojit ćemo Da te ne volim, Reci mi tiho, Saša, Šuti moj dječače plavi, Sanja, Košulja plava…

Sanja Dolažal se bendu priključila 1983. godine

Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatljivije lice benda Sanja Doležal. A ona s Novim fosilima nastupa još od 1983. godine. U grupu je došla s 20 godina, ali je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvijezda bivše države te je s Fosilima proputovala Europu, SSSR, Kanadu i SAD. Godine 1987. Novi fosili predstavljaju Jugoslaviju na Eurovizijskom natjecanju u Bruxellesu, s pjesmom Ja sam za ples i osvajaju četvrto mjesto. I dodajmo, taj je singl s pjesmom objavljen u devet europskih zemalja.

Danas, 50 godina nakon pokretanja benda, njihova je dužnost generacijama koje dolaze prenijeti svoju ostavštinu. Tako Marinko Colnago, Sanja Doležal i dobri duh benda Vladimir Kočiš Zec započinju Priču o 50 godina Novih fosila. A kroz nju će se prisjetiti svih važnih događaja i osoba u proteklih pola stoljeća. Priča o 50 godina Novih fosila – Za dobra stara vremena koja će se održati u KD Lisinski bit će veliko slavlje glazbe, tradicije i ljubavi, za sve generacije. Više o ovom legendarnom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Novi fosili – Za dobra stara vremena

Tagged