nautika 2024 | zagrebački velesajam zagreb

Nautika 2024 | Jedini kontinentalni sajam nautike u Hrvatskoj više od tri desetljeća donosi svu ljepotu i inovativnost nautičke ponude

Nautika, vodeći i jedini kontinentalni sajam nautike u Hrvatskoj, više od tri desetljeća donosi svu ljepotu i inovativnost nautičke ponude. A ove će se, 2024. godine, održati od 14. do 18. veljače i dodajmo, već tradicionalno, Zagrebački velesajam započinje svoju poslovnu godinu s jednim od najvećih i poslovno najuspješnijim B2B nautičkim sajmom u regiji. I dodajmo, u isto se vrijeme održava 6. sajam Dani lova i ribolova, a o njemu više doznajte ovdje.

Respektabilna brojka od više od 25.000 posjetitelja koji tijekom pet dana razgledaju ponudu siguran je pokazatelj značaja sajma ove tematike. I dodajmo, zagrebački sajam nautike godinama ima kontinuirani i stabilni rast u segmentu izložbenog prostora i broja posjetitelja. A u 7 paviljona Zagrebačkog velesajma izlaže više od 300 izlagača iz 30 zemalja na 15.500 metara kvadratnih.

Nautika 2024, u svom 31. izdanju, predstavit će brojna plovila, njih više od 200. A očekuje vas vrhunska ponuda jahti, glisera, čamaca, kajaka, gumenjaka, brodskih i vanbrodskih motora, oprema za ronjenje, jedrenje i druge sportove na vodi. Prisutni su gotovo svi značajni domaći brodograditelji koji su prepoznali sajam kao mjesto gdje hrvatska poslovna izvrsnost, tradicija i iskustvo nailazi na oduševljenje posjetitelja i nautičara.

“Ploviti, otkrivati, živjeti“ dugogodišnja je nit vodilja sajma Nautika

Raznovrsnost nautičke ponude ovog sajma zanimljiv je i poslovnim ljudima i širokoj publici. Naime, Nautika na jednom mjestu nudi ukupnost ponude. Tako ćete tu naći od izložbenog segmenta, B2B susreta nautičke struke do zanimljivosti za široku publiku.

A zemlje sudionice ovogodišnje Nautike su Australija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Egipat, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Indija, Irska, Italija, Japan, Kanada, Kina, Koreja (Južna), Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajland, Ukrajina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

Plovila i premijere

ELITA HRVATSKIH i SVJETSKIH PLOVILA

Najvažniji hrvatski brodograditelji koji se predstavljaju na ovogodišnjoj Nautici su BRODOGRADNJA PIČULJAN, LEIDI, TERRA NAUTA, ARBA, BURA BRODOVI i BARRACUDA. A tu su i mnogobrojna atraktivna plovila inozemnih proizvođača: BENETEAU, SAXDOR YACHTS, SEA RAY, JENNEAU, RANIERI, KARNIC, QUICKSILVER, HIGHFIELD, ZODIAC, MARLIN, PRVA AL VENTO, NORDKAPP, KAREL, OCQUETEAU, PLASTIMO, INVICTUS, BAVARIA, AVILA MARINE, NIMBUS i SALPAATLANTIC MARINE. Također, izložit će se i brodski motori HONDA, SUZUKI, MERCURY, VOLVO PENTA, EVINRUDE i YANMAR.

19 HRVATSKIH, 1 SVJETSKA i 2 EUROPSKE PREMIJERE

  • SVJETSKA PREMIJERA: LEIDI 990
  • Svjetske vicepremijere: AVILA MARINE CATHARSIS 900 i ICON MARINE ICON 24S
  • EUROPSKE PREMIJERE: LEIDI 990 i AVILA MARINE CATHARSIS 900
  • Europska vicepremijera: ICON MARINE ICON 24S
  • HRVATSKE PREMIJERE: LEIDI 990, LTN, NIMBUS 365 COUPE, TIGER MARINE, BLUE VOYAGE YACHTING RANIERI GIUBELO, BLUE VOYAGE YACHTING RANIERI RENEGADE, VENERE, AVILA MARINE CATHARSIS 900, OCQUETEAU, OCQUETEAU OSTREA 710, OCQUETEAU OSTREA 600T-TOP, PRVA AL VENTO JAGUAR 7.0, PRVA AL VENTO HURACAN 5.7, KARNIC 652, XPRO 535-3D TENDER, XPRO 445-3D TENDER, ULTIMATE 340-3D TENDER i SALPA SOLEIL 24.5
  • Hrvatske vicepremijere: ICON MARINE ICON 24S, ZODIAC NOMAD 3.1, KAREL IONIAN SUN 680, KAREL FI9, KAREL ITHACA 550, LILYBAEUM LEVANZO25, NORDKAPP COUPE 905, PRVA AL VENTO HURACAN 7.0 i KARNIC S37X

Nautica 2024 nudi i bogat program za posjetitelje

Ivica Kostelić i panel “Žene u nautičkoj industriji – She & SEA”

U četvrtak, 15. veljače 2024. godine, od 17 sati na pozornici u auli između paviljona 10A i 11A Zagrebačkog velesajma gostovat će naš proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a danas pasionirani jedriličar, koji će predstaviti svoj autorski dokumentarni film s transatlantske regate Transat, nakon kojeg će odgovarati na pitanja iz publike.

U sklopu ovogodišnjeg sajma Nautika održava se i poseban panel pod nazivom Žene u nautičkoj industriji – She & SEA. Napomenimo da će se panel održati u petak, 16. veljače, u 15 sati, na pozornici između paviljona 10A i 11A. Svijet nautičke industrije doživljava transformaciju, a žene su prisutne u oblikovanju ovog dinamičnog područja. Žene u nautici prepoznaju važnost međusobne podrške i suradnje.

Potvrdit će to i mnogobrojno sudjelovanje panelista kao primjer poticanja daljnje inkluzivnosti. Ovaj događaj okupit će izuzetne žene iz različitih sektora nautičke industrije. A izdvajamo i konferenciju Edukacija skipera i sigurnost plovidbe na Jadranu, u organizaciji magazina Otvoreno more s uvodnom riječi državnog tajnika Josipa Bilavera.

Business Brunch, e-Foil Experience VR Tour i nagradna igra

U petak, 16. veljače u 12 sati, održava se tradicionalni Business Brunch. A na njemu će se predstaviti nekolicina mladih u nautičkoj industriji. Kakve su Mogućnosti za mlade u nautičkoj industriji ujedno je i tema i naziv networking događanja koje će zasigurno zainteresirati sve mlade osobe koje žele raditi u nautičkoj branši. A u paviljonu 9 na štandu Surfmanie svakodnevno će se održavati radionica Kako pokrenuti uspješan ljetni biznis, kako ući u sup, kajak ili aquapark renta biznis?.

Također, zagrebački Surf Shop predstavlja e-Foil Experience VR Tour. Točnije, surfanje na električnoj hydrofoil surf dasci, jednom od najuzbudljivijih vodenih sportova današnjice. A moći ćete ga isprobati svaki dan održavanja sajma Nautika 2024, uz mogućnost osvajanja vrijedne nagrade! I dodajmo, udruga lađara Neretve – Maraton lađa organiziraju predavanje 25 godina maratona lađa te će govoriti o budućnosti maratona uz predstavljanje monografije.

Napomenimo da je Nautica i ove, 2024. godine, za sve posjetitelje s kupljenom kartom pripremila bogati nagradni fond vrijedan 9.904,32 eura. A od nagrada izdvajamo tjedan dana krstarenja te Honda vanbrodski motor. Više o ovoj nagradnoj igri za posjetitelje doznajte na mrežnim stranicama Zagrebačkog velesajma. I dodajmo, ovaj nautički sajam se održava u istom terminu kada se održavaju i Dani lova i ribolova, 6. međunarodni sajam opreme za lov i ribolov.

VIDEO: Nautika 2024

Tagged