naturfašnik - hrvatski prirodoslovni muzej zagreb - 2020

Naturfašnik – muzealci maskirani u likove iz biljnog i životinjskog carstva

U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u subotu, 22. veljače 2020. godine od 10 do 14 sati organizira se jubilarni deseti “Naturfašnik”. Muzealci maskirani u likove iz biljnog i životinjskog carstva pričat će zanimljive muzejske priče iz svijeta prirode. Uz slasne krafne te nastupe klauna posjetitelje očekuje bogat zabavni program maskiranja lica, zanimljiva radionica Mimikrija – kako se maskiraju životinje te predstava “Naš zeleni svijet” u izvedbi kazališta Smješko. Preporučuje se dolazak u maskama jer slijedi izbor najbolje maske i zabava u muzejskom atriju. Ulaz je slobodan!

Program Naturfašnika

  • 10 – 14 sati – radionica Mimikrija: kako se maskiraju životinje
  • 10 – 12 sati – maskiranje lica
  • 10 – 12 sati – nastup klauna i izrada stiliziranih balona
  • 12.30 sati – Predstava Naš zeleni svijet (35 min)
  • 13.30 sati – odabir najbolje maske

Najnovija EKOedukativna predstava kazališta Smješko koja na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole o temama održivog gospodarenja otpadom i ekologije. Predstava govori o reciklaži, kroz interaktivnu igru s djecom, uči djecu, prije svega o očuvanju prirode, što oni sami mogu učiniti kako bi bilo manje smeća, te kako reciklirati nepotrebne stvari.

Djeca u ovoj edukativnoj predstavi naučit će kako je nastala naša Planeta Zemlja, što su kiše i kako je nastao prvi život. No, naša predivna Planeta Zemlja treba našu pomoć… Ljudi su napravili previše smeća i stalno zagađuju našu Planetu zemlju.. Naučimo zajedno s Planetom Zemljom sve o odvajanju otpada! Predstava koja djeci na pristupačan način pokazuje i uči mališane kako odvajati otpad i kakve sve vrste otpada za reciklažu postoje.

Predstavu režira Jelena Hadži – Manev, a u njoj glume Barbara Vicković i Mirta Zečević.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -