umjetnost u zajednici - redefiniranje nasljeđa grupe zemlja 2020

Nastavak istraživačkog dijela projekta “Umjetnost u zajednici” na Velebitu

Projekt “Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe Zemlja” zasnivat će se na razmjeni iskustava, reciprocitetnoj suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice te istraživačkom radu studenata (etnografija i terenski poligon). Projekt Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe Zemlja voditelja Maje Flajsig i Josipa Zankija preispituje jednu od najznačajnijih točaka hrvatske povijesti umjetnosti, a to je nasljeđe grupe Zemlja i Krste Hegedušića u kontekstu suvremene umjetničke prakse. U okviru projekta dosad su održana umjetnička istraživanja i radionice u Hlebinama i Koprivnici kao početnoj točci društvenog eksperimenta grupe Zemlja i cijele naivne umjetnosti. Istraživanje će se nastaviti na Velebitu krajem svibnja, u Nacionalnom parku Paklenica, odabranom zbog ideje o zemaljskom raju koje je naivno slikarstvo opetovano tražilo.

Na Velebitu će studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom voditeljice radionica doc. art. Maje Rožman stvarati drvoreze koji će biti predstavljeni na izložbi u Starigradu Paklenici.

Najavljujemo i predstavljanje projekta koje će se održati u okviru Europskog dana kreativnosti EU projekta CreArt, 9. lipnja 2020. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te u Galeriji Karas.

U okviru predstavljanja projekta na Akademiji likovnih umjetnosti (Ilica 85), u velikoj i maloj predavaonici održat će se radionice slikanja na staklu uz vodstvo naivnih slikara te izložba posvećena djelovanju Krste Hegedušića.

Organizator projekta je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske komisije u okviru programa Kreativna Europa, Ureda za udruge RH, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Grada Zadra, Turističke zajednice općine Starigrad, Sisačko – moslavačke županije, Akademije likovnih umjetnosti i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i TuristHotela.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged