tihana strmečki

Musical Theatre Workshop Tihane Strmečki u Centru za kulturu Trešnjevka

Centar za kulturu Trešnjevka nastoji povezati obrazovanje i kulturu putem izvanučioničkih sadržaja te u studenom donosi jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod vodstvom mlade uspješne plesačice i koreografkinje s međunarodnom karijerom, Tihane Strmečki. Radionica će se održati 27. listopada 2019. godine od 15:30 do 17 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. CEKATE Teatar poziva srednjoškolce i studente na radionicu MUSICAL THEATRE WORKSHOP. U sklopu programa CeKaTe za lokalnu zajednicu ovaj program se ne naplaćuje, a maksimalan broj sudionika je 30. Prijaviti se možete, do popune radionice, na tnt@cekate.hr.

Tihana Strmečki, koja je nedavno došla s još jedne Broadwayske edukacije i jedva čeka svoje znanje podijeliti sa zaljubljenicima u kazalište i ples. Radionica koristi zagrijavanje bazirano na jazz – baletnim elementima kako bi se polaznici fizički i psihički pripremili za rad na koordinaciji, snazi, izoliranosti pokreta i fleksibilnosti.

Drugi dio radionice fokusiran je na učenje i isplesavanje plesne sekvence. Zadani plesni materijal uvijek je smješten u dramsku situaciju, preuzetu iz klasičnih i suvremenih mjuzikala s Broadwaya. Koreografija izrađuje tehniku, muzikalnost i ekspresivnost svakog polaznika te potiče unošenje svog karaktera i individualnog izričaja u plesni materijal.

O Tihani Strmečki

Tihana Strmečki osnovno plesno obrazovanje stekla je u domaćim plesnim studijima i ansamblima, a pohađala je plesne radionice u New Yorku, Los Angelesu, Londonu, Amsterdamu, Parizu i Barceloni, gdje gradi znanje i iskustvo u mnogim stilovima i modernim tehnikama. Unatrag više od deset godina redovito se educira na Broadwayu u New Yorku i na West Endu u Londonu te surađuje s raznim hrvatskim i inozemnim koreografima.

Koreografkinja je velikog mjuzikla Sunset Boulevard u HNK Ivan pl. Zajc Rijeka. U mjuziklima po Europi i Hrvatskoj (Ljepotica i zvijer, Saturday Night Fever, Mamma Mia, Crna kuća, Footloose, Divan Božić…) radila je kao koreografkinja, asistentica redatelja / koreografa te plesni kapetan i/ili izvođačica.

Osmišlja scenski pokret za dramske predstave poput Raspad sistema (Satiričko kazalište Kerempuh), Sve o ženama i Sve o muškarcima (Teatar Gavran), Ježeva kućica (Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski), Ivica i Marica (Gradsko kazalište Požega) te za mnoge druge dramske predstave.

Također, koreografira dječje predstave, nastupe na plesnim festivalima, glazbene koncerte, reklame, televizijske emisije, modne revije i video spotove.

Osnivačica je, voditeljica i pedagog plesnog kluba JazzElle, dok u Husar & Tomčić školi pjevanja radi kao glavna koreografkinja škole i plesna mentorica. Plesne je satove držala u raznim gradovima Hrvatske te po Europi i u New Yorku.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -

1 thought on “Musical Theatre Workshop Tihane Strmečki u Centru za kulturu Trešnjevka

Comments are closed.