militarie gun | močvara zagreb | 20.08.2024.

Militarie Gun, jedan od trenutno najvrućih bendova poteklih iz američke nezavisne i punk scene, uz potporu Lip Critica, nastupa u Močvari u utorak, 20. kolovoza 2024. godine

Militarie Gun, jedan od trenutno najvrućih bendova poteklih iz američke nezavisne i punk scene, dolazi u zagrebačku Močvaru. Ovaj koncert će se održati u utorak, 20. kolovoza 2024. godine, a ulaznice u pretprodaji možete kupiti po 14 eura. Na dan koncerta, ako koja ostane, na blagajni kluba koštat će 18 eura. A toga dana će se vrata Močvare otvoriti u 20, a koncert počinje u 21 sat. I dodajmo, uz Militarie Gun, na pozornici kluba će se pojaviti i tajanstveni američki kvartet Lip Critic.

Ako pratite glazbene aktualnosti, zasigurno ste već čuli za ovaj bend, čiji je prvi LP Life Under the Gun bio na gotovo svakoj relevantnoj top listi albuma iz 2023. godine. Njihova priča započinje s Ianom Sheltonom, koji je tijekom pandemijske dokolice pokrenuo bend kao solo projekt. No ubrzo mu se priključila probrana ekipa, u kojoj se ističe Nick Cogan, gitarist benda Drug Church. Uspon im je bio munjevit, a ističu se jedinstvenom kombinacijom agresivnosti i melodije. Naime, čuju se utjecaji bendova poput Born Against i Black Flag, ali i Guided by Voices, Pixies pa čak i Beatles!

Ovaj američki punk bend se zasad može pohvaliti s dva izuzetna izdanja

To su kompilacija All Roads Lead to the Gun” te već spomenutim LP-om Life Under the Gun kojim su osvojili svijet. S obzirom na to da su konstantno na turneji, a spomenimo i da su nastupali na festivalima poput Coachelle i Primavere i to pred ogromnom publikom, bend je ubitačno usviran i svi znakovi ukazuju na to da je pred nama jedan od najboljih koncerata koje ćemo ove godine vidjeti! Više o ovom američkom punk bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Potporu Militarie Gunu daje tajanstveni bend Lip Critic. A to je kvartet neopterećen žanrovskim granicama. Uz dva bubnja i dva samplera izvode krajnje eklektičan miks punka i hardcorea, ali i suvremenog popa, uz dosta velik naglasak na eksperiment i improvizaciju. A njihov prvi album naziva Hex Dealer samo što nije ugledao svjetlo dana. Više o bendu Lip Critic doznajte na njihovoj Instagram stranici. Ukratko, u Močvari u utorak, 20. kolovoza 2024. godine, bit će ludnica!

VIDEO: Militarie Gun – Very High | Lip Critic – The Heart

Tagged