mastodon | 2021.

Mastodon, jedan najznačajnijih metal bendova, vraća se u Tvornicu kulture i to u utorak, 28. lipnja 2022. godine

Mastodon, jedan od najvećih i najznačajnijih metal bendova današnjice, vraćaju se u zagrebačku Tvornicu kulture! Na jednu od svojih omiljenih koncertnih destinacija ovi divovi iz Atlante dolaze nakon duge petogodišnje pauze. A “mjesto zločina” je prostor koji su već dva puta u prošlosti rasprodali.

VAŽNA OBAVIJEST: Mastodon, američki heavy metal bend, dolazi u Zagreb u utorak, 28. lipnja 2022. godine, no umjesto u Tvornici kulture nastupaju u Hala Parku!

U Tvornicu kulture vraćaju se s vjerojatno najjačim klupskim paketom bendova u žanru u ovom trenutku. Gosti će im tako biti bendovi Kvelertak i Baroness. Oba benda dobro su poznata domaćoj publici i imaju veliku bazu fanova na ovim prostorima. Mastodon na veliku svjetsku turneju idu na krilima novog studijskog albuma Hushed and Grim. On u prodaju ide krajem idućeg listopada 2021., a najavljen je nedavnim prvim singlom Pushing the Tides.

Mastodon se probio na svjetsku scenu mješavinom mnogih žanrova metala. Od progresivnog i eksperimentalnog do sludgea i stonera, sve potkrepljujući eksplozivnim i moćnim live nastupima. Višestruki su dobitnici nominacije za Grammy u kategoriji najbolje metal izvedbe. A nagradu su dobili za pjesmu Sultan’s Curse, s albuma Emperor of Sand koji je bio nominiran i za najbolji rock album. Više o Mastodonu doznajte na stranicama Wikipedije.

Ovaj bend svakim svojim izdanjem podiže ljestvicu u modernom metalu

Redovito su hvaljeni po glasovitim specijaliziranim medijima kao što su Metal Hammer, Classic Rock i Rock Sound. Kroz dva desetljeća dugu karijeru bend Mastodon je zacementirao poziciju jednog od najtraženijih bendova. Na zagrebački nastup dolaze u sjajnom paketu uz američke metal legende – veliki Baroness. A uz njih nastupa i norveški heavy metal band Kvelertak.

Na turneju Mastodon kreće naoružan novim pjesama, ali i prebogatim katalogom starih klasika. Jedan od najintenzivnijih live bendova današnjice dolazi u klub koji dobro poznaju, pred publiku koja im je vjerna i koje je sa svakim novim dolaskom sve više. Njihov novi susret zakazan je u Tvornici kulture za utorak, 28. lipnja iduće, 2022. godine. Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak, 23. rujna 2021. godine u 10 sati po cijeni od 200 kuna. Ta cijena aktualna je do 31. listopada, a od 1. studenog iznosit će 230 kuna. Ostane li ih, na dan koncerta cijena ulaznica će biti 260 kuna. A ulaznicu možete kupiti putem Eventim online shopa.

VIDEO: Mastodon | Baroness | Kvelertak

Tagged