masta ace & marco polo | 2024.

Masta Ace, slavni njujorški MC, nastupa u klubu Dva Osam u srijedu, 19. lipnja 2024. godine

Masta Ace je glazbenik kojeg opisuju kao “jednog od velikih, čistih, njujorških MC-ja”. A ovog veterana je i Eminem više puta naveo kao uzor kojem se divio na umijeću pričanja. Dodajmo i da veza Masta Acea i Hrvatske traje još od 2001. godine, kada se preko Phat Phillieja upoznao s radom domaćih producenata. Ace je ubrzo odabrao raditi s Kooladeom, s kojim je surađivao nekoliko puta u karijeri. A njihova pjesma “Beautiful” s Aceovog albuma “Long Hot Summer” postala je underground hit i hip-hop klasik.

Podsjetimo, Masta Ace je 2001. godine prvi puta nastupao u Zagrebu, a od onda se rado vraća u Hrvatsku. Da je veza s lokalnom scenom jaka, dokazuje i suradnja s Frenkijem, kojem su Ace i Phat Phillie gostovali na pjesmi Živili, a koju je producirao Edo Maajka. Također, Masta Ace je zarepao i na Gibonnijevoj pjesmi Toleranca, a pojavio se i na njegovom velikom koncertu u Ciboni.

Masta Ace već dulje vrijeme surađuje s Marcom Polom, kanadskim producentom s njujorškom adresom. Iza sebe imaju dva zajednička albuma, a posljednji Richmond Hill iz 2024. godine promoviraju na europskoj turneji. I dodajmo, ovaj dvojac iz New Yorka dolazi u Zagreb u organizaciji Blackout Hip Hopa i Pozitivnog ritma. Više o Masta Aceu doznajte na njegovoj Facebook stranici.

Ovaj koncert je ujedno i zagrebački promo party festivala “Preach the rič 2024”

A ovaj promo party u klub Dva Osam koji se nalazi na Jabukovcu dovodi Masta Acea, američkog repera i producenta iz New Yorka. I dodajmo, u sklopu večeri održat će se i nagradno darivanje u kojem će dvoje sretnih posjetitelja osvojiti festivalske ulaznice za festival Preach the rič 2024. Podsjetimo, drugo izdanje ovog hip-hop festivala održavat će se 16. i 17. kolovoza na Martinskoj u Šibeniku.

Dodajmo i da su headlineri Preach the rič festivala Arrested Development, Bad Copy, Valid & DJ Head te ONI izazvali prilično veliko zanimanje publike. A svi posjetitelji ovog zagrebačkog warm-up partyja imaju priliku osvojiti ulaznicu na festival u Šibeniku. Naime, pri ulasku na Masta Aceov koncert u klubu Dva Osam dobit će pripadajući broj. A tijekom večeri izvući će se dva sretna dobitnika! Više o ovom ljetnom festivalu doznajte na službenoj Facebook stranici.

VIDEO: Masta Ace & Marco Polo – Get shot

Tagged