marveli | kapetanica marvel | brie larson | 2023.

Marveli, novi film o doživljajima Kapetanice Marvel, igra u zagrebačkim kinima od četvrtka, 9. studenog 2023. godine

U filmu “Marveli” studija Marvel, Carol Danvers a.k.a. Kapetanica Marvel, povratila je svoj identitet. Ali zbog neželjenih posljedica ona mora preuzeti teret destabiliziranog svemira. A kada je njezine dužnosti pošalju u neobičnu crvotočinu povezanu s revolucionarom iz Kreeja, njezine se moći isprepliću s moćima Kamale Khan, super-obožavateljice iz Jersey Cityja poznate i kao gospođica Marvel te Caroline, otuđene nećakinje, a sada S.A.B.E.R. astronautkinje – kapetanice Monice Rambeau. Ovaj će se nevjerojatni trio nekako morati udružiti i naučiti raditi zajedno. I tako kao “Marveli” pokušati spasiti svemir.

U SF-akcijskom filmu Marveli glume Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton i Park Seo-joon. Film je režirala Nia DaCosta, a Kevin Feige je producent. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Mary Livanos i Matthew Jenkins su izvršni producenti. Scenarij potpisuju Megan McDonnell, Nia DaCosta, Elissa Karasik i Zeb Wells. I dodajmo, film Marveli u distribuciji Blitz filma u zagrebačka kina stižu u četvrtak, 9. studenog 2023. godine. Više o filmu Marveli (The Marvels) doznajte na mrežnim stranicama IMDB-a.

Podsjetimo, Kapetanica Marvel je jaka zbog svoje hibridne ljudsko-Kree fiziologije. Tako je Carol Danvers bila “običan čovjek” sve dok nije bila izložena eksploziji Psyche-Magnitrona, koja je otključala njezin latentni Kree genetski sklop i uzrokovala oslobađanje njezinih moći. Više o Kapetanici Marvel doznajte na Wikipediji.

VIDEO TRAILER: The Marvels (Marveli) | 2023.

Tagged