lipanjska pozornica 2023 | grad ivanić-grad

Lipanjska pozornica 2023 – dođite tijekom lipnja u Ivanić-Grad i uživajte u brojnim koncertima i popratnim događanjima

Tijekom mjeseca lipnja 2023. godine u Ivanić-Gradu će se održavati manifestacija “Lipanjska pozornica” koja će ponuditi brojna događanja. “Lipanjska pozornica” je mjesečni urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture kroz četiri lipanjska vikenda. A u sklopu programa održavat će se nekoliko tradicionalnih manifestacija i događanja. To su Obrtnički sajam, Međunarodni žabarski karneval, Beerday, Petrovo, Škrletovo te drugi brojni sportski, kulturni, tradicijski, edukativni i zabavni sadržaji. Manifestacija se organizira u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada. I dodajmo, svečano otvaranje manifestacije održat će se u subotu, 3. lipnja 2023. godine u 11 sati.


Svaki vikend Lipanjske pozornice odlikuje raznolikost programa, glazbenih žanrova i tematskih sadržaja čime se promovira raznolikost i bogatstvo kulturne i umjetničke ponude. A već je prvi vikend rezerviran za dobru zabavu uz koncerte. Tako u petak, 2. lipnja, nastupaju Pravila igre i Željko Bebek, u subotu, 3. lipnja dolazi Vanna, dok Matija Cvek na pozornicu izlazi u nedjelju, 4. lipnja 2023. godine.

U subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja 2023. godine, obrtnici će predstaviti svoje proizvode rukotvorine, proizvode od keramike, tekstila, dekorativne predmete i ponude sa OPG-ova. Održat će se radionice i prezentacije obrtničkih vještina te prezentacija obrtničkih radova učenika Srednje škole Ivan Švear. Uz obrtnike, fokus će biti i na zdravlju. Tako će se predstaviti zdravstvene ustanove i udruge s područja Grada Ivanić-Grada. A uz predstavljanje, održat će se i prezentacije fizioterapeutskih vježbi i naftalanske kozmetike. Sve će aktivnosti proći u zabavi uz cirkuske i žonglerske točke, predstave i cirkuske radionice te kreda-art.

Prvog vikenda vas očekuje 9. Festival igračaka i 13. Međunarodni žabarski karneval

9. Festival igračaka će trajati dva dana tijekom kojih će djeca i odrasli moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama. Dodajmo da se ova manifestacija održava na Sportskom parku Zelenjak. Svečano otvorenje festivala, točnije mimohod olovnih vojnika, održat će se u subotu, 3. lipnja u 11:30 sati.

U sklopu Festivala igračaka održat će se brojna natjecanja od kojih izdvajamo utrku drvnim konjićima, polupani lončić, natjecanje u kuhanju krumpira, natjecanje u gađanju lukom i strijelom, alku na tatinim leđima te glazbeno natjecanje Prvi pljesak. U subotu od 10 do 13 sati predstavit će se Muzeji Hrvatskog zagorja, a u nedjelju u isto vrijeme muzeji s područja Moslavine. U 17 sati oba dana u Selu Bajki pričat će se priče uz interaktivno sudjelovanje djece i radionicu.

13. Međunarodni žabarski karneval počet će defileom više od 300 sudionika u karnevalskim grupama koje dolaze iz Hrvatske, Slovenije i drugih europskih država. Povorka kreće sa Sportskog parka Zelenjak u 18 sati. Predstavljanje karnevalskih grupa i karnevalskih točaka održat će se na Trgu Vladimira Nazora. Dodajmo da Karnevalska udruga Žaba godišnje sudjeluje u 10-tak karnevala u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Lipanjska pozornica 2023 obećava veseli provod i proslavu Beerdaya!

Dodajmo da će se u subotu, 10. lipnja 2023. godine, obilježiti se 130 godina Puhačkog orkestra Posavac uz prigodni koncert i gostujuće glazbenike. A subota, 17. lipnja je Beerday. To je dan kada će se moći isprobati ponuda craft piva lokalnih proizvođača. Istog dana, ali u večernjim satima, posjetitelje će u Sportskom parku Zelenjak zabaviti popularni Let 3 i Superhiks. Posljednjeg vikenda, na Petrovo u subotu, 24. lipnja 2023. godine, predstavit će se povijesne postrojbe, uz interpretacijske obilaske o ivanićkoj tvrđi. Održat će se i Fišijada, a večer će zaključiti grupa Reanimatori.

Cjelokupni program događanja možete pronaći na mrežnim stranicama Turističke zajednice Ivanić-Grad. I napominjemo da je posjetiteljima maniestacije Lipanjska pozornica 2023 besplatan parking dostupan u cijelom gradu. A za vrijeme održavanja manifestacija posjetitelji mogu koristiti i HŽPP Izletnički vlak. Za 3. i 4. lipanj vozni red je slijedeći:

  • polazak iz Zagreba, a vremena su: GK 9.20 – Maksimir 9.28 – Sesvete 9.39 – Dugo Selo 9.51; dolazak u Ivanić Grad je u 10.12 sati;
  • povratak iz Ivanić Grada je u 17.25; vremena dolazaka: Dugo Selo 17.46 – Sesvete 17.58 – Maksimir 18.09 – Zagreb GK 18.16 sati;

VIDEO SPOT: Vanna – Kriva nota

Tagged