kravat pukovnija zagreb :: 2021.

Kravat pukovnija svečanom Smjenom straže uveličava ulazak u Novu 2022. godinu

Kravat pukovnija će tradicionalnom svečanom Smjenom straže uveličati ulazak u Novu 2022. godinu! Iznimka je bila prošla godina u kojoj je nastup odgođen radi potresa i posljedica pandemije koronavirusa. Središnji događaj bit će održan točno u podne u petak, 31. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića. Svi će nazočni Zagrepčani, kao i turisti, moći uživati u svečanosti koju izvode 13 pješaka i 4 konjanika odjeveni u replike odora hrvatskih vojnika iz Tridesetogodišnjeg rata u 17. stoljeću.


Počasna satnija svojim programom aktualizira povijesne početke kravate, jedinstvenog hrvatskog doprinosa svjetskoj kulturnoj baštini. U jedanaest godina postojanja i djelovanja Kravat pukovnije ostvarena su pa čak i nadmašena očekivanja njezinih pokretača. Zagreb je obogaćen jedinstvenim i iznimno atraktivnim turističkim sadržajem koji promovira Zagreb – glavni grad Hrvatske i Prijestolnicu kravate! Željko Matejčić, zapovjednik Kravat pukovnije, ne krije osobno, ali i oduševljenje svih pripadnika postrojbe da će ove godine nastaviti tradiciju novogodišnjih smjena straže koje održava Kravat pukovnija i njezina Počasna satnija. Više o Kravat pukovniji doznajte na Wikipediji.

“Novogodišnja smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije tradicija je kojom obilježavamo početak svake nove godine. Svojim atraktivnim replikama vojnih odora te ceremonijalnom smjenom straže, Kravat pukovnija razveseljava kako posjetitelje, tako i naše sugrađane. Turistička zajednica grada Zagreba podržala je od samih početaka Kravat pukovniju te mi je drago što je ona postala svojevrsni zaštitni znak obilježavanja svih glavnih praznika i blagdana u Zagrebu te sastavni dio naše turističke ponude”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Tagged