koncert za život - kd lisinski - 2020

Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja, u petak, 13. ožujka 2020. godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, jedanaesti po redu Koncert za život. Kao i svake godine, ovaj koncert u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, humanitarnog je karaktera te će okupiti poznate glazbenike koji, zajedno s građanima, na taj način podupiru aktivnosti Zaklade. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.


Na Koncertu za život u sklopu Plavog ciklusa nastupit će Zagrebačka filharmonija i makedonski pijanist Simon Trpčeski pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča, a među najljepšim djelima glazbene literature na programu će se naći djela Ludwiga van Beethovena i Andreja Borodina.

Uz pratnju Zagrebačke filharmonije, svi posjetitelji moći će uživati u najljepšim djelima glazbene literature te slaviti ono najdragocjenije – život. Svi koji žele biti dio ove raskošne glazbene večeri mogu ulaznice po cijeni od 120, 150 i 180 kuna kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije.

Koncert za život će se održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Grada Zagreba.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged