kawasaki 3p / koncert za 25. godina / teatar itd / 2019.

Kawasaki 3P slavi 25. rođendan dvodnevnim koncertom u Teatru iTD

Kawasaki 3P – jedan od najautentičnijih glazbenih pojava domaće glazbene scene ove godine slavi 25. rođendan! Ovaj dečko u naponu snage i s devet glava, svoju 25. godinu proslavit će dvodnevnim koncertom u zagrebačkom Teatru &td, 9. i 10. svibnja 2018. godine. Da dodamo, bend napominje fanovima da će koncert oba dana početi točno u 21 sat! Budite točni!


Rođendan i rođendanski koncert najavio je Lovac, video snimljen 2016. godine u legendarnom klubu Jabuka, koji pak ove godine slavi 50. rođendan. Ulaznice za dvodnevni rođendanski pir mogu se nabaviti u Dirty Old shopu (Tratinska 18) te u Dancing Bear shopu (Gundulićeva 7). Ulaznice su po dan ograničene na 350 do 400 komada, a cijena im iznosi 100 kuna.

Glazba K3P-a vrhunski je melting pot punk, ska i reggae riffova

A njih neizostavno prate duhačke fraze. Tekstovi pjesama uz autoironijski i zafrkantski naglasak prate davno zacrtanu liniju: asfalt – šank – brzina – tribina. Osnovani 1993. godine, zahvaljujući svojem unikatnom stilu i osebujnim koncertnim nastupima, K3P ubrzo u Zagrebu dosežu kultni status. Na svom samom početku nastupaju u klasičnoj R’N’R postavi. A nju neizostavno prate truba i/ili saksofon, koji ubrzo postaju zaštitni znak njihovog zvuka.

Unatoč nastupima na festivalima koji promiču rad mladih bendova, K3P pažnju šire javnosti na sebe skreće 2003. godine. Dogodilo se to zahvaljujući nastupu na festivalu Dora u Opatiji, gdje se bend s pjesmom Antonija obučen u kućne ogrtače, donje rublje i sportske čarape natjecao za najbolju pjesmu koja će Hrvatsku predstavljati na Euroviziji. No, kako ne živimo u Finskoj, tako ni Kawasaki 3P nisu otišli na Eurosong. No, tog nastupa se i danas mnogi rado sjete s “osmijehom na licu”.

Iste godine, udružili su se s diskografskom kućom Dancing Bear

Tada su izbacili i prvi single – pjesmu s kojom su nastupili na Dori, a potom i album Kawasaki 3P. On je nagrađen nagradama Porin i Crni mačak, dok je Antonija bila kraljica top lista na brojnim hrvatskim radio postajama. Unatoč nagradama i uspjesima na radio postajama, bendu je trebalo šest godina da izađe van s drugim albumom. Tijekom tog naoko močvarnog perioda, bend proživljava određene promijene u svom sastavu. Ali i pomno priprema snimanje onog što će postat jedan od najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj – Idu Bugari. Album stiže sa 16 pjesama među kojima se nalaze i divovski hitovi Puta madre, Ni da ni ne, Mate Parlov, Niskarastaman i ljubavna pjesma Anđelko.

I ovog puta album osvaja nagradu Porin, a bend svira po cijeloj regiji od klupskih koncerata do brojnih festivala, dok svi bruje o fantastičnoj atmosferi na njihovim koncertima. Sve ide k`o po planu, ali do izlaska trećeg albuma – Kawasaki 3P – opet zavlači šest godina. Na scenu se vraćaju u veljači 2015. godine albumom Goli zbog pasa, kojeg promoviraju rasprodanim koncertom u Velikom pogonu Tvornice Kulture. Goli zbog pasa donio nam je koncertne hit singlove 3problema, Kristin, Dugodugodugo, Šatro i Veliki dispečer.

U lipnju 2016. godine K3P nastupaju pred 20.000 ljudi, u sklopu 11. izdanja INmusic festivala na Jarunu. A u ožujku 2017. krunu na svoju karijeru stavljaju velikim, spektakularnim koncertom u Domu Sportova, od kojeg je ostao video Veliki dispečer. Više o ovom zanimljivom bendu doznajte na mrežnim stranicama na adresi kawasaki3p.com.

Video: Kawasaki 3P – Lovac

Tagged