kataklysm | boogaloo zagreb | 22.04.2022.

Kataklysm uz Soliwork i Wilderun u Boogaloo donosi veliku metal poslasticu i to u subotu, 22. travnja 2023. godine

Na Dan planeta Zemlje u zagrebačkom klubu Boogaloo organizira se velika metal poslastica koju predvodi bend Kataklysm. Ovi ljubimci domaće publike napokon se vraćaju se u Zagreb i to nakon čak 11 godina! Bendu je predgrupa legendarni Soilwork koja premijerno dolazi u Hrvatsku, a s njima na turneji su i Wilderun, nezgodni momci iz SAD-a!

Ograničeni kontingent early bird ulaznica za ovaj metal koncert po cijeni od 23 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu do četvrtka, 1. prosinca ili do isteka zaliha. Nakon toga će ulaznica koštati 27 eura, a na ulazu, ako koja ostane koštat će 31 euro. U rokovnike valja zapisati subotu, 22. travnja 2023. godine i pronaći vrijeme za ovaj metal spektakl!

Kataklysm su više puta nastupali u Hrvatskoj i s pravom se može reći da ih domaći fanovi jako vole. Općenito, poznati su kao bend po vrlo srdačnom odnosu sa svima koji prate njihov rad. Osnovani su davne 1992. godine u kanadskom Montrealu te su u ovih 30 godina postali jedan od najznačajnijih predstavnika ekstremnog/melodic death metala u svijetu. Do sada su izdali 14 albuma, a najsvježiji Unconquered će predstaviti zagrebačkoj publici na ovom koncertu.

O pratećim bendovima Soilwork i Wilderun

Soilwork je jedan od najpopularnijih melodic death metal bendova u svijetu. Dolaze, naravno, iz države koju se može smatrati sinonimom za ovaj žanr – Švedske. Osnovani su 1995. godine u Helsingborgu pod tadašnjim imenom Inferior Breed, no, današnje ime uzeli su samo godinu dana kasnije. U svojoj vrlo bogatoj i impresivnoj karijeri izdali su čak 12 albuma, od čega su neki istinski klasici žanra. Posljednji od njih – Övergivenheten, izdali su u kolovozu 2022. godine te će ga ovom prilikom promovirati u Boogaloou. Više o ovom švedskom melodic death metal bendu doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi soilwork.org.

Wilderun je američki prog/folk/orchestral metal bend koji je osnovan 2008. godine u Bostonu, ali je u pravom smislu aktivan od 2012. Dosad su izdali četiri albuma, a Epigone, koji je svjetlo dana ugledao ove godine, ima sjajan prijem od publike i kritike. Npr. legendarni Angry Metal Guy dao mu je ocjenu 5/5! Sve što Vas zanima o ovom zanimljivom bendu možete pronaći na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Kataklysm – Taking The World By Storm | Soilwork – Rejection Role | Wilderun – Distraction

Tagged