suvremeni ples - neverbalno kazalište - 2019

Javni poziv – umjetničke rezidencije 2020. Mediteranski plesni centar Svetvinčenat

Pozivaju se svi profesionalni plesni umjetnici/e da se prijave na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2020. godini.

Bavite se suvremenim plesom i pokretom ili nekim drugim vidom neverbalnog kazališta? Razvijate inovativne umjetničke prakse i imate ideju za novi projekt ili maštate o svojoj budućoj predstavi, a jedino što vam je trenutno potrebno je mjesto i vrijeme za posvećeni rad i umjetničko istraživanje?

Ako je tako, pozivamo vas da se prijavite na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru, smještenom u istarskom gradiću Svetvinčenat.

ŠTO OSIGURAVA MPC?

  • boravak umjetnika ili grupe umjetnika u Svetvinčentu između travnja i prosinca 2020. u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ukoliko vam je za potrebe realizacije / istraživanja projekta nužan dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi!)
  • korištenje prostora dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad (veličina dvorane je 10×20 metara, posjeduje radna svjetla, osnovni audio razglas te plesni pod 10x14metara)
  • smještaj u Mediteranskom plesnom centru, u spavaonici otvorenog tipa (5 kreveta, nalaze se na galeriji iznad same dvorane). Na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije s perilicom rublja
  • pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije

ŠTO SE OČEKUJE OD UMJETNIKA NA REZIDENCIJI?

  • pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag
  • javnu prezentaciju rada i/ili radionicu za amatere ili profesionalce (prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli)

Proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju.

Rok za prijave je 20. siječnja 2020. godine u 23:59 sati. a prijavnica se ispunjava na hrvatskom ili engleskom jeziku.

U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte organizatore putem e-maila zagrebdancecompany@gmail.com najkasnije do 10. siječnja 2020. godine.

O Mediteranskom plesnom centru

Mediteranski plesni centar (MPC) mjesto je koncipiranja i provedbe idejnih zamisli, umjetničkih projekata te raznolikih edukativnih programa.

MPC utemeljen je na mjestu bivšeg kulturnog doma Svetvinčenat te je zamišljen kao vrsta partnerstva između lokalne uprave (Općina Svetvinčenat) koja osigurava infrastrukturu, i neprofitnog društvenog segmenta; umjetničke organizacije ZPA koja osigurava programski sadržaj.

MPC kao osnovne pojmove kroz koje obuhvaća svoje djelovanje koristi Edukaciju, Prezentaciju, Kreaciju. Ovi pojmovi također su nazivi modula kroz koje MPC kreira svoje programe; organizaciju rezidencijalnih boravaka umjetnika te razvojnu podršku projekata, produkciju projekata u suradnji s međunarodnim partnerima, umjetničkim organizacijama i sličnim rezidencijalnim centrima, edukativne radionice za različite dobne skupine, amatere i profesionalce.

Vizija Mediteranskog plesnog centra u budućnosti je izrastanje u jedinstveni regionalni istraživački plesni centar s međunarodnim značajem, koji će utjecati i doprinijeti novim znanjima i vještinama u plesnoj umjetnosti te sudjelovati u kreiranju i redefiniranju hrvatske plesne prakse.

Mediteranski plesni centar svojim će akcijama i raznovrsnim programskim sadržajem težiti očuvanju i promociji plesne umjetnosti i kulture, a time poticati međukulturalni dijalog i suradnju u duhu otvorenosti i nekomercijalne kulturne razmjene.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -