dylan f. - dalal jamm - galerija siva - zagreb 2019.

Izložba “Dalala Jamm” – francuski umjetnik Dylan F. izlaže u Galeriji Siva

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “Dalala Jamm” koju održava francuski umjetnika Dylan F. Dylan je vizualni umjetnik iz Lyona u Francuskoj. Njegovi prvi koraci i susret s umjetničkim radom bili su iscrtani prigradski vlakovi koje je u svom rodnom gradu primijetio još kao dječak.

Fasciniran vlakovima i grafitima, počeo se baviti fotografijom, bilježeći na taj način grafite na vlakovima. Ti stari vlakovi, koji su nakon duge upotrebe od strane francuskih željeznica prodani drugim kompanijama ili ostavljeni da trunu kao otpad, odigrali su veliku ulogu u životu mladog umjetnika te definirali njegov daljnji pristup umjetnosti i razvoj vlastitog umjetničkog stila.

Dylan F. je pronašao nekolicinu koji su još čitavi i odlučio je skinuti kožu s putničkih sjedala iz vlakova te ju upotrijebiti kao podlogu za svoje radove, koje će izložiti na ovoj izložbi. Na taj način napraviti će svojevrsni homage vlakovima koji su odigrali veliku ulogu u njegovom životu.

Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak, 7. studenog 2019. godine od 20 sati, a izložba u galeriji Siva (Pierottijeva 11, AKC Medika) otvorena je do 12. studenoga, svaki dan, osim nedjelje od 17 do 20 sati. Galerija Siva program je AKC-a, a više informacija potražite na njihovoj Facebook stranici.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

2 thoughts on “Izložba “Dalala Jamm” – francuski umjetnik Dylan F. izlaže u Galeriji Siva

Comments are closed.