iva zagoda - izložba "kretanja" | galerija matice hrvatske zagreb | 05.-06.2023.

Iva Zagoda u Galeriji Matice Hrvatske održava izložbu naziva “Kretanja” od 26. svibnja do 8. lipnja 2023. godine

Umjetnica Iva Zagoda održava izložbu naziva “Kretanja” u Galeriji Matice Hrvatske. Izložba se otvara u petak, 26. svibnja 2023. godine u 20 sati, a možete ju pogledati sve do četvrtka, 8. lipnja. Radno vrijeme Galerije MH je radnim danom od 13 do 19 te subotom od 10 do 13 sati.


Koristeći glazbu kao polazišnu točku u svojem radu, u kojem se proces njene vizualne interpretacije do sada prvenstveno odvijao na dvodimenzionalnoj podlozi slikarskog platna, autorica izložbe Iva Zagoda istražuje mogućnosti izražavanja u trodimenzionalnom obliku. Polazeći od opažanja, šetnji i osluškivanja autorica ciklusom Kretanja opredmećuje svakodnevnu dinamiku svijeta. Objekti nastali pretežno od industrijskih materijala u prostor ulaze kao upečatljivi čvorovi boja, linija i tekstura…

Iva Zagoda rođena je 1992. godine u Zagrebu. završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku slikarskog usmjerenja, u klasi prof. Damira Sokića 2019. godine. Izlagala je na pet samostalnih i desetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. A od izložbi valja istaknuti: samostalne izložbe Zaron (Galerija Kranjčar), Odgovor glazbi (Galerija Greta) te Opterećenje slobode (Academia Moderna). Dobitnica je Grandprix nagrade na 16. Erste fragmentima, druge otkupne nagrade muzeja grada Rovinja te stipendije za studentsku razmjenu erasmus + u Pragu. Živi i radi u Zagrebu. Više o Ivi Zagodi doznajte putem njezinog Instagram profila.

Tagged